Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ

15:19 – ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΚΟΥΤΗ

ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Για την αδήριτη αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας ελάχιστοι, νομίζουμε, έχουν αντίθετη άποψη.

Η ανάγκη επίσης δημιουργίας ισχυρών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης  με αρμοδιότητες και πόρους, που θα ενισχύσουν τη θέση και το ρόλο της ελληνικής περιφέρειας έναντι του αθηνοκεντρικού κράτους δεν μπορεί να τεθεί σε αμφιβολία. Όπως επίσης και η ανάγκη να δούμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον του τόπου αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και ελαχιστοποιώντας τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες.

Όλα αυτά βέβαια έχουν σαν βασική προϋπόθεση τη συζήτηση, το διάλογο και σαν απόρροια αυτού τη συναίνεση  της κοινωνίας .

Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του “Καλλικράτη” και ειδικά στο Νομό Κοζάνης οι διάφορες παλινωδίες, τα ήξεις – αφήξεις και οι αλλαγές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, δίχασαν τις τοπικές κοινωνίες και τραυμάτισαν σοβαρά την κοινωνική συναίνεση, που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Με τη διαμορφωθείσα κατάσταση και για εκτόνωση του κλίματος προβάλλει ως μονόδρομος η δημιουργία στο Νομό εφτά (7) Δήμων (με το Βελβέντο , την Αιανή και δυο (2) στο Βόιο) και σε βάθος χρόνου 4-5 ετών να καταδειχθεί και να κριθεί ποιοι Δήμοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και τις προδιαγραφές της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Η λύση αυτή μπορεί να άρει τα αδιέξοδα  και το αίσθημα αδικίας στις τοπικές κοινωνίες εξασφαλίζοντας στις δύσκολες συγκυρίες, που διέρχεται η χώρα, ένα ήρεμο παρόν πάνω στο οποίο να οικοδομηθεί με νηφαλιότητα και διάλογο ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Μάιος, 2010, 3:28 μμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr