ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

21 μέλη και σωματεία εξέδωσαν ανακοίνωση σήμερα μετά τα τελευταία έντονα γεγονότα που είχαμε στην γενική συνέλευση του εργατικού κέντρου.

Δείτε την ανακοίνωση :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εμείς οι 21 νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που υπογράψαμε το παρόν Δελτίου Τύπου, είμαστε αντιπρόσωποι των σωματείων μας για το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς και παραβρεθήκαμε στην ετήσια Γενική Συνέλευση, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης αλλά και δικαστικής δικαίωσης στις 10 Απριλίου 2011η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς στις 10.30 π.μ δηλώνουμε τα εξής: Μετα από μια βδομάδα δικαστικής διαμάχης σωματείων και Διοίκησης Εργατικού Κέντρου (Μαλέας Γεώργιος, Γούσιας Θεόδωρος, Γκόσδας Ιωάννης, Μαχαιρας Χρήστος, Πάντσιος Βασίλειος, Λέκος Παύλος) επειδή η εν λόγω διοίκηση επεδίωξε κατά την άποψη μας τον αποκλεισμό αντιπροσώπων, τα σωματεία δικαιώθηκαν . Έτσι παραβρεθήκαμε στην ετήσια Γενική Συνέλευση.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος της Διοίκησης του Ε.Κ ανακοίνωσε πως σωματεία που εκπροσωπούσαν τους περισσότερους αντιπροσώπους, δεν είναι τακτοποιημένα οικονομικά και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου στη Γενική Συνέλευση, καταστρατηγώντας με αυτόν τον τρόπο τις επί πολλά χρόνια αποφάσεις της Διοίκησης και την Γενικών Συνελεύσεων, που κάλυπτε τις συνδρομές των σωματείων προς το Εργατικό Κέντρο και αυτό χωρίς ΑΠΟΛΥΤΩΣ προηγούμενη ενημέρωση προς τα σωματεία, ότι δηλ. Η Διοίκηση αποφάσισε την μη κάλυψη των συνδρομών από το Εργατικό Κέντρο, έτσι ώστε αυτά να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σημειωτέον ότι υπάρχει το άρθρο 8 του καταστατικού του Ε.Κ που μπορεί η Διοίκηση να απαλλάξει τα σωματεία από τις εισφορές θέτοντας φυσικά το θέμα στο σώμα.

Όμως δεν το έκανε αλλά χρησιμοποίησε το καταστατικό για να αποκλείσει αντιπροσώπους. Με αυτά τα τερτίπια αποκλείστηκε η πλειοψηφία των αντιπροσώπων και συνέχισαν μόνοι τους, μια μειοψηφία, Γενική συνέλευση παρωδία, εγκρίνοντας την ανύπαρκτη δράση τους και τον οικονομικό απολογισμό.

Μάλιστα εκφράστηκε η διάθεση να καταβάλουμε τις συνδρομές μας εκείνη τη στιγμή και το αρνήθηκε κάτι που αποδεικνύει ότι σκοπός ήταν η διαμόρφωση σώματος<< αρεστούς στη Διοίκηση>> , κάτι που δεν μπόρεσαν να πετύχουν με παράνομες αποφάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν όλες από το Δικαστήριο.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Κο Πρόεδρο, σκοπός του ήταν και είναι ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, ίσως υπερηφανευόμενος για τις πράσινες και λευκές θέσεις των 625 ευρώ (τί κατάντια!!!!) για 5 μήνες.

Έτσι η Διοίκηση με συνοπτικές διαδικασίες αρον-αρον ολοκλήρωσαν, υπερψήφισαν ό,τι ήθελαν και ικανοποιημένοι αποχώρησαν περιχαρείς, διότι πέτυχαν τον σκοπό τους. Προκαλεί αγανάκτηση αυτή η τακτική κατά των Σωματείων που δεν είναι υπό τον <<έλεγχο>> του και η εξάντληση όλων των δραστηριοτήτων σε ενέργειες που οδηγούν, κατά την γνώμη μας, στην αδρανοποίηση του εργατικού κινήματος στο Νομό.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού μας να αντισταθούν σε τέτοιες πρακτικές να υπερασπίσουν την αξιοπρέπεια τους και να αγωνιστούμε μέσα από τα σωματεία μας όλοι μαζί για την λύση των οξυμένων προβλημάτων που μας απασχολούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

 1. ΜΑΡΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
 2. ΚΑΛΛΙΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 3. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 4. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 5. ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 6. ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 7. ΤΖΗΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 8. ΓΟΥΣΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΜ

 1. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 2. ΤΣΟΥΜΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΤΕΛ

 1. ΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΑΖΕΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 2. ΚΟΥΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 3. ΣΑΚΚΟΡΑΦΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 4. ΤΙΓΚΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΔΗΚΑ

 1. ΚΟΥΡΑΚΛΗ ΧΑΡΟΥΛΑ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ <<Η ΕΝΩΣΗ>>

 1. ΚΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 2. ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ

 1. ΝΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΔΕ-ΕΤΕ ΔΕΗ

 1. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ <<ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ>>

1. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Απρίλιος, 2011, 2:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr