Κίνδυνος μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες το 2013

Έτσι, αυτό που εξετάζεται ως η πλέον πρόσφορη λύση είναι η καταφυγή στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές του…Στρατού.

Το πρόβλημα στους τηλεπικοινωνιακούς γρίφους ξεκίνησαν ήδη ν’ αναζητούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί έγκαιρα και δίχως συνέπειες για την αστυνομία και τους πολίτες, η ορατή πιθανότητα ενός επικοινωνιακού μπλακ άουτ το 2013, όταν δηλαδή κατά τα συμπεφωνημένα, λήξη η δεκαετής σύμβαση χρήσης του συστήματος Tetra.

Μέχρι στιγμής, κανένας υπουργός, όπως και κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν φαίνεται διατεθειμένος ν’ αναλάβει το ρίσκο υπογραφής μιας τελικής συμφωνίας παραλαβής του C4i με το αμερικάνικο κονσόρτσιουμ της SAIC, στο οποίο συμμετέχει ως … βασικός μέτοχος και ουσιαστικός διαπραγματευτής η SIEMENS, με συνέπεια το περίφημο ψηφιακό συγκαναλικό ραδιοσύστημα να επιστρέψει στους πάροχους, μετά τη λήξη του δικαιώματος χρήσης πόυ εκχωρήθηκε στην αστυνομία ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου 2010, το υπουργείο είχε κάνει γνωστό με ανακοίνωση πως «δεν εγκρίνει την οριστική παραλαβή και τελική αποδοχή του διαλαμβανόμενου στη Σύμβαση 020 Α/03 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρίας SAIC, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, του συστήματος C4I».

Το θέμα έκτοτε και όπως είχε δρομολογηθεί στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παραπέμφθηκε οριστικά κι αμετάκλητα στη διαιτησία και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση πρόκειται να εξεταστεί μέαα στο Μάιο στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας που έχει έδρα το Παρίσι, με την απόφαση ν’ αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι ανεξαρτήτως δικαστικής έκβασης και υπαγωγής ή όχι σε χαμηλή τιμή του C4i στο ελληνικό δημόσιο, ξεκίνησε ήδη να εξετάζεται η διάθεση στην Αστυνομία ενός κλειστού ψηφιακού τηλεπικοινωνιακού δικτύου πανελλαδικής εμβέλειας που κρατά ο Στρατός ως ανενεργό υποσύστημα του συστήματος ΕΡΜΗΣ που χρησιμοποιεί για τις τηλεπικοινωνίες του από το 1999.

Η συγκεκριμένη εκχώρηση σε συνάρτηση με κάποιες απαραίτητες προσαρμογές στο δίκτυο από τον ΟΤΕ και το συντονισμό των ασυρμάτων στις νέες συχνότητες, κρίνεται εκ προοιμίου ως εξαιρετικά συμφέρουσα καθώς έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος εγκατάστασης, λειτουργίας και χρήσης.

Το ζητούμενο όμως εξακολουθεί να παραμένει η διαλειτουργικότητα των όποιων νέων εφαρμογών ώστε να εξασφαλίζεται το ενιαίο της επικοινωνίας και του συντονισμού περισσότερων των δύο υπηρεσιών, ειδικά στις περιπτώσεις διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Απρίλιος, 2011, 11:51 μμ. στις Κατηγορίες ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Κίνδυνος μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες το 2013”

  1. ενδιαφέρον ακούγεται

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr