ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ 6.9.2009 -Εμείς απλώς δεν ξεχνάμε……

Α-Μ-Ε-Τ-Α-Ν-Ο-Η-Τ-Ο-Σ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΑ. ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΥΦΕΣΗ.

Α-Ν-Α-Ξ-Ι-Ο-Π-Ι-Σ-Τ-Ο-Σ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο,ΤΙ ΕΛΕΓΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.

Α-Ν-Η-Μ-Π-Ο-Ρ-Ο-Σ: ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ «ΣΚΛΗΡΟΣ» ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Παρακολουθήσαμε την ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού χτες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κανένα όραμα, κανένα σχέδιο. Με πολύ απλά λόγια τι είπαν οι επικοινωνιολόγοι στον κ. Καραμανλή να λέει, τι θα λέει από εδώ και πέρα, και ποια είναι η αλήθεια:

Πρώτον, μας είπε: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε η διεθνής κρίση». Πρόβλημα: όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι η Ν.Δ. μας έβαλε σε οικονομική κρίση, πριν τη διεθνή κρίση.

Έτσι είναι φυσικά, αν έτσι του είπαν να νομίζει. Το πρόβλημα είναι ότι, για παράδειγμα…

–    Η Ν.Δ. «γονάτισε» τη μέση ελληνική οικογένεια πριν από τη διεθνή κρίση. 555 ευρώ η πρόσθετη μηνιαία επιβάρυνσή της την τετραετία 2004-2008 από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, από την αύξηση ΦΠΑ, από τα αλλεπάλληλα χαράτσια σε καύσιμα, κινητά και ακίνητα (ΕΤΑΚ), από τις αυξήσεις σε τιμολόγια ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ.

–    Η Ελλάδα έπεσε σε ρυθμό ανάπτυξης από την 4η θέση της Ε.Ε. το 2003 στην 9η το 2008. Δηλαδή οι μηχανές της οικονομίας μας άρχισαν να σβήνουν πριν τη διεθνή κρίση.

–    Η Ελλάδα έπεσε 32 θέσεις σε ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, πριν τη διεθνή κρίση.

–    Το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2008 ξέφυγε πάνω από το 5% (όταν μίλαγαν για 1,6%) πριν τη διεθνή κρίση.

–    Η ακρίβεια θέριεψε, η αισχροκέρδεια φούντωσε και αποκτήσαμε το 2008 την 4η ακριβότερη βενζίνη (προ φόρων) και το 3ο ακριβότερο καλάθι τροφίμων στην Ευρώπη, πριν τη διεθνή κρίση.

–    Ο ίδιος ο υπουργός οικονομίας ομολόγησε την αποτυχία του δηλώνοντας «πιάσαμε πάτο στα έσοδα» (Ιούλιος 2008), πριν τη διεθνή κρίση.


Δεύτερο, μας είπε: «Πάλι καλά που κάναμε μεταρρυθμίσεις και η διεθνής κρίση δεν μας χτύπησε όσο άλλες χώρες». Πρόβλημα: που ζει; Ποιες μεταρρυθμίσεις; Ποιο «νοικοκύρεμα» της οικονομίας; Τα γεγονότα 6 χρόνια τώρα μιλάνε από μόνα τους…

1. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η χώρα με το χειρότερο συνδυασμό ελλείμματος και δημόσιου χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μοναδική χώρα χωρίς προϋπολογισμό. Δηλαδή…

–    Το έλλειμμα έχει ξεφύγει τελείως. Σύμφωνα με τέως υπουργούς της ίδιας της παρελθούσας κυβέρνησης, το έλλειμμα έχει ξεπεράσει το 7% μπορεί και 8%, όταν στον προϋπολογισμό του 2009 μιλούσαν για 2,7%. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδας το ταμειακό έλλειμμα τον Ιούλιο έφτασε τα 18 δις ευρώ (δις περισσότερο ακόμη και από τη χρονια που διοργανώναμε Ολυμπιακούς Αγώνες!) και ξεπερνά το 7% του ΑΕΠ. Ένα έλλειμμα που προβλεπόταν να είναι γύρω στα 14 δις ευρώ για όλο το έτος και είναι περίπου 18 δις ευρώ στο πρώτο εξάμηνο.

–    Το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί κατά 100 δις ευρώ από τότε που ανέλαβαν το 2004! 10.000 ευρώ επιπλέον χρέος σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Και μέσα στο 2009 έχουν ήδη, σε ένα οκτάμηνο, δανειστεί αυτά που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2009 να δανειστούν όλο το χρόνο και 12 δις περισσότερα!!

2. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Διότι έξι χρόνια τώρα δεν έγινε κανένα «νοικοκύρεμα» της οικονομίας. Αντίθετα…

–    Αντί για «μικρότερο κράτος» μέσα σε 5,5 χρόνια ίδρυσαν και βόλεψαν φίλους και «κολλητούς» σε 32 νέες Ομάδες Εργασίας, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Τμήματα, 285 νέες Ειδικές Υπηρεσίες, 435 νέες Επιτροπές!

–    Αντί για πάταξη της εισφοροδιαφυγής, αυτή εκτοξεύτηκε από 2,7 δις το 2003 σε 7 δις το 2008.

–    Αντί για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι ανείσπρακτοι φόροι εκτοξεύτηκαν από 11 δις το 2003 σε 30 δις το 2009 (αύξηση σχεδόν 300%!).

3. Συμπέρασμα: ό,τι και να λέει τώρα για μείωση σπατάλης και πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής ο κ. Καραμανλής, τα γεγονότα των 6 χρόνων μιλάνε από μόνα τους. Και προκαλούν θυμηδία για αυτά που υπόσχεται…


Τρίτον, μας είπε: «Τα επόμενα 2 χρόνια είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται πολύ δύσκολα μέτρα και όποιος σας λέει το αντίθετο θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία». Πρόβλημα: Μιμείται τα «παπαγαλάκια» της καταστροφής που κατηγορούσε. Και το χειρότερο: Θέλει να στείλει και πάλι το λογαριασμό στην μέση ελληνική οικογένεια, ως υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων.

1. Εδώ πλέον έχουμε φτάσει στον απόλυτο παραλογισμό. Ο άνθρωπος και το κόμμα που μας κατηγορούσαν πριν από δύο μήνες με τηλεοπτικά σποτάκια ότι «παπαγαλίζουμε» την καταστροφή όταν μιλάμε για την κρίση, μιλάνε τώρα σαν κανονικότατα «παπαγαλάκια» της καταστροφής. Δεν βγάζει άκρη. Έχουν ξεφύγει εντελώς.

2. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο κ. Καραμανλής παρουσιάζεται υπηρέτης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Θέλει και πάλι να στείλει το λογαριασμό στη μέση ελληνική οικογένεια που ήδη ασφυκτιά. Δεν είπε κουβέντα για το κοινωνικό κράτος, για αναδιανομή, για κοινωνική δικαιοσύνη. Μίλησε μόνο για πάγωμα μισθών και συντάξεων, κάτι που είναι ο σίγουρος τρόπος να βυθιστεί ακόμη περισσότερο η οικονομία στην ύφεση.

3. Είναι αμετανόητος, είναι αναξιόπιστος και τελείως ανήμπορος. Αντί να ορθώσει το ανάστημά του, αντί να μιλήσει με ειλικρίνεια έστω μία φορά στον πολίτη, έγινε πάλι έρμαιο στα χέρια επικοινωνιολόγων που τον συμβούλεψαν να παίξει και πάλι την παράσταση του «σκληρού», την παράσταση «χρήσιμος και όχι ευχάριστος» μπας και πείσει κανέναν ότι αυτή τη φορά εννοεί όσα λέει. Αλλά δεν πείθει πλέον κανέναν.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Απρίλιος, 2011, 12:10 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr