Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛH ΜIΛΗΣΕ ΓΙΑ 325 ΔHΜΟΥΣ. Ο ΑΡΙΘΜOΣ ΜAΛΛΟΝ EΚΛΕΙΣΕ

01:23 – Μερικά σημαντικά αποσπάσματα από την συγκροτημένη ομιλία του πρωθυπουργού:

Αλλάζουμε την Ελλάδα. Αλλάζουμε τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Αλλάζουμε οριστικά και αμετάκλητα το κράτος. Απελευθερώνουμε δυναμικό, φέρνουμε ελπίδα. Με τον «Καλλικράτη», εξορθολογούμε τη διοικητική διαίρεση της χώρας. Πάμε σε μόλις 325 Δήμους, από 1.034 Δήμους και Κοινότητες, και σε 13 Περιφέρειες. Προχωρούμε σε πρωτοφανή αριθμό συγχωνεύσεων στους Δημόσιους Οργανισμούς και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Καταργούνται ή συγχωνεύονται 4.000 Δημοτικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Από τις 6.000, περιοριζόμαστε σήμερα σε 2.000. Η θητεία των αιρετών από τετραετής γίνεται πενταετής. Οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση γίνονται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές και εξοικονομούνται τεράστια ποσά. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης με δυναμικούς πόρους, ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλων των εκπροσώπων της, με έσοδα από το ΦΠΑ, το Φόρο Εισοδήματος και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο «Καλλικράτης», μία κατ’ εξοχήν μεταρρυθμιστική προσπάθεια για το καλό και την πρόοδο της χώρας μας, δίνει στη χώρα την ευκαιρία να αλλάξει. Δίνει όμως σε όλους μας την ευκαιρία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε και εμείς.

Σας καλώ όλους, λοιπόν, να ψηφίσετε το νομοσχέδιο και να δώσουμε στη χώρα ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης, ένα εργαλείο για να πατήσει σήμερα και πάλι γερά στα πόδια της.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Μάιος, 2010, 1:24 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr