Επίσημη ανακοίνωση του εργατικού κέντρου για την ανεργία

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ – ( Έκρηξη της ανεργίας )

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι και οι εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ ότι η πραγματική ανεργία θα ξεπεράσει το 2011 το 20%.
Αυτό αποδεικνύουν και τα τελευταία  στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για ποσοστό ανεργίας 15,1% και 756.000 εγγεγραμμένους ανέργους, περίπου 190.000 άτομα περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα και πάλι η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία και ο  νομός μας  ένας από τους πρώτους  σε ανεργία στην χώρα μας.
Η εφιαλτική αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τα προβλήματα της οικονομίας δημιουργούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα και αβεβαιότητες, γι΄ αυτό επιβάλλουν στην Κυβέρνηση τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Απαιτούμε την ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του.
Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας. Καλούμε για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να δει την σκληρή πραγματικότητα και να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής, που θα ενισχύσει την απασχόληση και την πραγματική οικονομία. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη ακυρώνουν και καταστρέφουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής αλλά και εξόδου από την ύφεση και την κρίση. Γι’ αυτό και απορρίπτονται κατηγορηματικά από τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση και την Τρόικα των δανειστών, την άμεση αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, πριν μετατραπεί η χώρα μας και η Ευρώπη σε μια ήπειρο ανεργίας και φτώχειας, με ευημερούντες αριθμούς και δείκτες αλλά εξαθλιωμένους πολίτες.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΕΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                      ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Απρίλιος, 2011, 7:52 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr