2,9εκ. ευρώ στην Δυτική Μακεδονία για έργα του προγράμματος «Πίνδος» και 3,8εκ. για επιχειρήσεις του Αναπτυξιακού

Η Κυβέρνηση παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καταβάλει προσπάθειες και στηρίζει έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διαθέτει  πιστώσεις ύψους 2,9 εκατ. ευρώ προς τα ταμεία των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η ροή αποπληρωμής των οφειλών προς τους εργολήπτες για έργα που εκτέλεσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Πίνδος».

Ταυτόχρονα, θετικές είναι οι εξελίξεις και για τους επενδυτές του Αναπτυξιακού Νόμου3299/04. Το Υπουργείο ενέκρινε πιστώσεις 5 εκ. ευρώ που κατανέμονται  για να αποπληρωθούν οι οφειλές του 2010, αλλά και για να καλυφθούν τα αιτήματα πληρωμής που κατέθεσαν οι επενδυτές ως τις αρχές του Απριλίου. Οι συγκεκριμένες πιστώσεις  έρχονται να προστεθούν  στα 3,8εκατ. ευρώ που διατέθηκαν το τελευταίο διάστημα,  από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  για το πρόγραμμα «Θησέας» και θα καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες των επιχειρηματιών αλλά θα συμβάλουν και στην τόνωση της ρευστότητας της αγοράς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΙΝΔΟΣ»

Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Πίνδος», με πρόσφατη απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Παναγιώτης Ρήγας, πιστώνεται στους λογαριασμούς των περιφερειακών ενοτήτων Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας το ποσό των 2.902.122,05€ με το οποίο θα εξοφληθούν οφειλές  του 2010.

Συγκεκριμένα για:

  • Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, 862.194,00€.
  • Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, 847.850,00€.
  • Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, 730.655,00€.
  • Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, 461.423,05€.

Να σημειωθεί ότι η συμβολή του προγράμματος «Πίνδος» είναι καθοριστική για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της χώρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Απρίλιος, 2011, 7:47 μμ. στις Κατηγορίες ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr