Πώς θα παρακολουθήσετε ΕΡΤ σε υψηλή ευκρίνεια

Ξεκινάνε απόψε οι μεταδόσεις σε High Definition της ΕΡΤ με τον αγώνα Real – Barcelona. Μάθετε πώς μπορείτε να «συντονιστείτε» στην υψηλή ευκρίνεια…

Οι οδηγίες που δίνει η ΕΡΤ…

Τι πρέπει να έχετε:
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτε τηλεόραση με οθόνη ικανή να προβάλλει σήμα υψηλής ευκρίνειας (Full HD ή HD Ready). Αν η τηλεόρασή αυτή διαθέτει και ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG4 τότε δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο (αυτές οι τηλεοράσεις κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά από τα τέλη του 2009).
Σε διαφορετική περίπτωση, εάν διαθέτε τηλεόραση Full HD ή HDReady με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG2 ή χωρίς καθόλου ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, απαιτείται η αγορά ενός χαμηλού κόστους εξωτερικού επίγειου ψηφιακού δέκτη MPEG4/HD και συνδεσμολογία HDMI μεταξύ εξωτερικού δέκτη και της τηλεόρασης. Απαραίτητη είναι και η αγορά ενός καλωδίου με συνδετήρες HDMI στα δύο του άκρα.

Σε ποιές περιοχές θα είναι διαθέσιμη η ΕΡΤ HD:
Μέσω του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ, θα είναι αρχικώς διαθέσιμη στις περιοχές της Αττικής (δίαυλος 52UHF από Υμηττό και Αίγινα), Θεσσαλονίκης ‐Κεντρικής Μακεδονίας (δίαυλος 23UHF από Χορτιάτη και Φιλίππειο) και νοτιοανατολικής Θράκης (δίαυλος 58UHF από την Πλάκα Αλεξανδρούπολης). Από τις 27 Μαΐου 2011, θα είναι διαθέσιμη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Θεσσαλίας (δίαυλος 43 UHF από το Δοβρούτσι). Θα μεταδίδεται μαζί με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και τα πέντε ραδιοφωνικά της ΕΡΑ.
Σταδιακά θα εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση που συντονίζεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οφείλει να ακολουθήσει η ΕΡΤ.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Απρίλιος, 2011, 8:50 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr