Με αφορμή τον τραγικό θάνατο 32χρονης γυναίκας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η –

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο 32χρονης γυναίκας

Να καλυφτούν άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

και μηχανολογικό εξοπλισμό σε όλες τις μονάδες Υγείας της περιοχής μας. –

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας.

 

 

Ο θάνατος 32χρονης ετοιμόγεννης γυναίκας από την περιοχή μας, παραμονές του Πάσχα, έφερε με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και στις άλλες Μονάδες Υγείας της περιοχής μας, τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».

[Η άτυχη γυναίκα – έγκυος 34 εβδομάδων στο τρίτο παιδί, – μεταφέρθηκε από το σύζυγό της το βράδυ της Μ.Παρασκευής στο Μποδοκάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας με αιμοραγία και σπασμούς. Ωστόσο, επειδή δεν εφημέρευε, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μπήκε στο χειρουργείο και ξεκίνησε ο τοκετός. Στο Νοσοκομείο Κοζάνης δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Έτσι, η άτυχη γυναίκα, ύστερα από λίγες ώρες κατέληξε. Πιθανολογείται ότι το διάστημα καθυστέρησης, λόγω μεταφοράς, αφού οι εφημερίες είναι εκ περιτροπής και δεν λειτουργεί η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κοζάνης, στάθηκε ολέθριο].

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τρόϊκα, όχι μόνο δεν έχουν στόχο να βελτιώσουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αλλά, – στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, – ετοιμάζονται για νέες περικοπές, συγχωνεύσεις και κλείσιμο Νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων των Νοσοκομείων και άλλων Μονάδων Υγείας. Για νέα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και εξασφάλιση κερδών για τους επιχειρηματίες της Υγείας.

Ευθύνη έχουν και οι φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι κόμματων στη περιοχής (Βουλευτές, Δήμαρχοι, Εργατικά Κέντρα) που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν ενεργητικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, που έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Οι ίδιοι σήμερα αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν και τον πυρήνα της πολιτικής που είναι η εμπορευματοποίηση της υγείας, οξύνοντας την αντιπαράθεση με τοπικιστικά αιτήματα για νέα Νοσοκομεία καλώντας το λαό να συσπειρωθεί σε αυτή τη βάση και όχι στην ουσία του προβλήματος .

Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπάλληλους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις εργαζόμενες γυναίκες, τη νεολαία, όλο το λαό να βγάλει συμπεράσματα για τις αιτίες και τις ευθύνες αυτών που προώθησαν αυτή την πολιτική και να παλέψουν για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο ή Μονάδα Υγείας. Να παλέψουν για Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο, με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (πρόληψη).

Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Για χρηματοδότησή του αποκλειστικά από το κράτος. Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για νέες μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού με σχέση μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να λειτουργούν με επάρκεια όλες οι Μονάδες Υγείας.

Η λύση αυτή είναι η μόνη συμφέρουσα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και προϋποθέτει μια άλλη εξουσία, την Λαϊκή Εξουσία που στο κέντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου .Στόχο θα έχει ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους, να καλύψει πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας, για την πρόληψη , θεραπεία και αποκατάσταση όλου του πληθυσμού και να παρέχεται σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοζάνη 28/4/2011

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Απρίλιος, 2011, 12:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr