ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ

Μια απίστευτη αποκάλυψη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Μετά από έρευνα του συλλόγου διαπιστώθηκε πως, για το Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες και στατικές μελέτες, θέμα που παρουσιάζει σήμερα η Σέντρα.

H επιστολή του συλλόγου :
»Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και να στεγάσει τους μαθητές στα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Κωσταραζίου, ο σύλλογός μας παρά τις αντιδράσεις και με όλα τα επιχειρήματα που έθεσε τονίζοντας την μεγάλη αδικία, δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Έτσι, λοιπόν, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας, απευθυνθήκαμε στις εξής υπηρεσίες :

1. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς
2. Πολεοδομία Ν. Καστοριάς
3. ΤΥΔΚ Καστοριάς (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων)

Και ζητήσαμε εγγράφως να μας απαντήσουν για τα τρία σχολικά κτίρια (Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου και Γυμνάσιο Κωσταραζίου), εάν υπάρχουν έγγραφα (οικοδομικές άδειες, στατικές μελέτες) που να διασφαλίζουν την καθημερινή ακεραιότητα των μαθητών και δασκάλων που φοιτούν σε αυτά.

Προς μεγάλη μας έκπληξη από τις απαντήσεις των υπηρεσιών, διαπιστώσαμε ότι για το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες και στατικές μελέτες, ενώ για το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και έχει κατασκευαστεί με τους υπάρχοντες αντισεισμικούς κανόνες.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων ζητά από τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το θέμα του κλεισίματος του Δημ. Σχολείου Αμπελοκήπων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Απρίλιος, 2011, 8:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr