ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΡΥΦΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ( ΣΤΟ ΙΚΑ….) ΛΕΩ ΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

ΣΟΚ στην Ν.Δ από την χθεσινή ομιλία Τζηκαλάγια στη Βουλή  » θέλω να πω ότι από την εντρύφηση μου σε θέματα αμυντικής διπλωματίας και από την παρακολούθηση του ειδικού τύπου και της τότε εποχής και της τώρα, τα υποβρύχια Τύπου 214 είναι σίγουρα ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει από απόψεως υποβρυχίων συμβατικού τύπου, μη πυρηνικού, είναι συνέχεια των υποβρυχίων 209 είτε της κλάσεως 1200 είτε 1100, τα «Γλαύκος».

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jzu-6i8KDAo[/youtube]

Η τοποθέτηση του βουλευτή Ν.Δ σχολιάστηκε έντονα σήμερα από βουλευτές και ΜΜΕ.

Να θυμίσουμε βέβαια πως ο κ. Τζηκαλάγιας είναι γιατρός, πνευμονολόγος ( στο ΙΚΑ Καστοριάς), αλλά χθες μάθαμε, όπως δήλωσε πως έχει ειδικότητα στην αμυντική διπλωματία….

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε σήμερα μεγαλύτερη υποχρέωση από ποτέ να μιλήσουμε με απολυτότητα τη γλώσσα της αλήθειας, τη γλώσσα της ειλικρίνειας, της διαφάνειας, χωρίς υποκρισία και κυρίως χωρίς συμψηφισμούς.

Το ζήτημα που συζητάμε σήμερα, για το οποίο προσήλθαμε, είναι από τη μια μεριά η κατασκευή συγκεκριμένων υποβρυχίων και από την άλλη αν σ’ αυτήν τη διαδικασία διαπράχθηκαν αδικήματα διακίνησης μαύρου χρήματος, δωροδοκίας ή μίζας.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, θέλω να πω ότι από την εντρύφηση μου σε θέματα αμυντικής διπλωματίας και από την παρακολούθηση του ειδικού τύπου και της τότε εποχής και της τώρα, τα υποβρύχια Τύπου 214 είναι σίγουρα ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει από απόψεως υποβρυχίων συμβατικού τύπου, μη πυρηνικού, είναι συνέχεια των υποβρυχίων 209 είτε της κλάσεως 1200 είτε 1100, τα «Γλαύκος».

Το γεγονός, όμως, ότι έπρεπε να έχουμε τέτοια υποβρύχια προέκυψε από τον Ιανουάριο του 1996, από τα Ίμια, που δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι η πατρίδα μας υπέστη σίγουρα μια πολιτική και διπλωματική ήττα, γιατί τα Ίμια τότε ήταν ελληνικά, ενώ σήμερα είναι γκρίζα. Από την άλλη μεριά, όμως, υπήρχε και στρατιωτική ήττα από τη στιγμή που είχαμε την κατάπτωση ενός ελικοπτέρου με θύματα τρεις Έλληνες πιλότους.

Έτσι, ήταν αναγκαίο να προμηθευτούμε σύγχρονο αμυντικό εξοπλισμό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αυτά πρέπει να γίνουν με όρους αδιαφάνειας, με απευθείας αναθέσεις και προκύπτει και από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια, τα Τύπου 214, πέρασαν δεκαπέντε χρόνια από τότε και μόλις πριν μερικούς μήνες έχουμε το πρώτο.

Αυτήν την περίοδο των εορτών του Πάσχα, οι περισσότεροι από εμάς περιοδεύσαμε στις περιοχές μας, στην εκλογική μας περιφέρεια. Όταν έλεγα στους πολίτες ότι θα έρθουμε σήμερα για να ασχοληθούμε με το «σκάνδαλο» των υποβρυχίων μου έλεγαν: «Καλά, και τι έγινε με το Βατοπέδι, με τη SIEMENS ή με τα Ομόλογα; Θα βγάλετε άκρη, επιτέλους, με κάποιο ζήτημα;»

Όπως ήρθε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την ποινική δικογραφία Ω10 του 2007 για τη σύμβαση του πολεμικού ναυτικού για την κατασκευή των υποβρυχίων έχουμε την από 15/02/2000 σύμβαση ανάμεσα στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τη Ferrostaal και τη HDW και διαβάζω κατά λέξη ότι ο Ανακριτής του Ειρηνοδικείου του Μονάχου σε συσχέτιση με τις καταθέσεις των μαρτύρων στον Εισαγγελέα του Μονάχου -άκουσον-άκουσον- λέει ότι «η εταιρεία αυτή πάντοτε προέβαινε σε δωροδοκίες σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους είτε μέσω συμβούλων είτε μέσω δικηγορικών γραφείων της Ζυρίχης είτε μέσω ad hoc ιδρυόμενων εταιρειών -είναι οι περίφημες Παρθένες Νήσοι- μέσα από δυσεξακρίβωτες διαδρομές.»

Τα λέω αυτά για να πω γι’ άλλη μια φορά ότι η ελληνική δημοκρατία απέναντι στη φίλη και σύμμαχο Γερμανία -από τη μια μερία έχουμε αυτά για τη Ferrostaal και τη HDW, από την άλλη αυτά που λέμε τόσο καιρό για τη SIEMENS, το βραχίονα της γερμανικής βιομηχανίας και της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας ή αν θέλετε, που είναι επίκαιρο και τον τελευταίο καιρό, τις δίκαιες διεκδικήσεις από τις μαρτυρικές πόλεις από αυτά που προκάλεσαν τα γερμανικά, ναζιστικά στρατόπεδα κατοχής- έχει υποχρέωση και πρέπει να σταθεί με ανυψωμένο και το πολιτικό και το ηθικό της ανάστημα, που εμείς όταν μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστέψαμε ότι είμαστε ισότιμα μέλη σ’ αυτήν τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, το απαιτούν οι περιστάσεις, το ζητούν οι πολίτες, είναι ηθικό, είναι δίδαγμα ότι πρέπει επιτέλους να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.

Η Νέα Δημοκρατία με τον Πρόεδρό μας πρότεινε να εφαρμοστεί το πόθεν έσχες παντού από το 1974 και μετά, πρώτα σ’ εμάς τους πολιτικούς και μετά σε όλους τους άλλους. Δικαιοσύνη παντού, να μην υπάρχει ατιμωρησία.

Αυτό πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Έχουμε υποχρέωση την επόμενη Βουλή να την κάνουμε αναθεωρητική, να αλλάξουμε το Σύνταγμα, γιατί επιτέλους, κύριοι συνάδελφοι, και σε αυτή την Αίθουσα αλλά και σε αίθουσες πριν τον Οκτώβριο του 2009 δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν μπορούμε όλοι να απολογούμαστε για αυτά που διαπράττουν κάποιοι. Για αυτούς που διαπράττουν αδικήματα πρέπει να υπάρχει τέτοιο σύστημα που να καταλογίζονται ευθύνες, να επιμερίζονται και να μην υπάρχει ατιμωρησία για να λειτουργεί αυτό διδακτικά και για τους επόμενους.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Απρίλιος, 2011, 10:44 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr