ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ Ο Ζ.ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 συνήλθε η Βουλή σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει την παραπομπή ή μη σε εξεταστική επιτροπή του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Αποφάσισα να εγγραφώ στον κατάλογο των ομιλητών για δύο λόγους:
1.    Για να εκφράσω αφενός την ακλόνητη πεποίθησή μου πως όλοι οι πολιτικοί δεν είμαστε ίδιοι και αφετέρου να μεταφέρω την αποφασιστικότητά μας να αποκαταστήσουμε την τιμή και την αξιοπιστία της πολιτικής και
2.    Η από δεκαετίας εντρύφηση και ενασχόλησή μου με θέματα αμυντικής διπλωματίας, γεωστρατηγικής και γεωοικονομίας μου επιτρέπουν να έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη για το συζητούμενο θέμα ακόμη και για κάποια τεχνικά ζητήματα.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά πως από τη σύντομη ομιλία μου στη Βουλή δεν αφίσταμαι κεραίας. Τόνισα πως το υποβρύχιο 214 S type, θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο συμβατικό μη πυρηνοκίνητο υποβρύχιο υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Το μοναδικό σύστημα αναερόβιας πρόωσης τού προσδίδει μοναδικές και ίσως ακαταμάχητες δυνατότητες. Διευκρίνισα επίσης πως αυτό δεν σημαίνει πως η προμήθειά του έπρεπε να γίνει με απευθείας ανάθεση και κυρίως με μεγάλες κοστολογικές υπερβάσεις. Εξάλλου η εθνική μας ταπείνωση της νύκτας των Ιμίων του 1996, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν δικαιολογεί το κατεπείγον της προμήθειας σύγχρονων υποβρυχίων, όταν το πρώτο παρελήφθη πρόσφατα, 15 χρόνια μετά.
Θεωρώ πως κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, εάν προστρέξει στα πρακτικά της Βουλής, γραπτά ή ηλεκτρονικά, θα επιβεβαιώσει τα ανωτέρω. Ο βουλευτής όμως του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, με τη λογική του ράβε-ξήλωνε, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα της ομιλίας μου. Έτσι παραποίησε την πραγματικότητα, παραπλάνησε την κοινή γνώμη γιατί διαστρέβλωσε την αλήθεια. Στην αγωνία του ίδιου, αλλά κυρίως του αρχηγού του κόμματός του να ισορροπήσουν επί ξυρού ακμής, προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία εκεί που δεν υπάρχουν. Για άλλη μια φορά όμως αποτυγχάνουν οικτρά και μένουν έκθετοι στους πολίτες. Κλείνοντας, επαναβεβαιώνεται η τεράστια αξία της ξεκάθαρης θέσης του προέδρου μας κ. Αντώνη Σαμαρά «Τώρα πόθεν έσχες για όλους του πολιτικούς από το 1974 και μετά». Για να αποκαταστήσουμε την τιμή του πολιτικού κόσμου και να κτίσουμε τη νέα μεταπολίτευση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάιος, 2011, 10:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr