ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
«Athens In Action»!
3-6 Ιουνίου 2010, στο Ζάππειο, τοQualityNet Foundationευαισθητοποιεί, ενημερώνει και ενεργοποιεί

«Η ενέργεια θέλει μνήμη; Το νερό χορεύει; Τι χρώμα έχει η ανακύκλωση;» Τις απαντήσεις σε αυτά και χιλιάδες άλλα ερωτήματα δίνει το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης ?Athens In Action? που διοργανώνει φέτος το QualityNet Foundation 3-6 Ιουνίου 2010, στο Ζάππειο (είσοδος ελεύθερη), με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση & ενεργοποίηση όλων για μία υπεύθυνη στάση απέναντι στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Εαυτό μας. Το Φεστιβάλ έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και, για πρώτη φορά, κάνει ένα μεγάλο βήμα: συγκεντρώνει στον ίδιο χώρο -και συνενώνει- Οργανισμούς (Επιχειρήσεις & Τοπική Αυτοδιοίκηση), Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Ενεργούς Πολίτες για να υπογραμμίσει την ανάγκη για ενεργοποίηση όλων.

Το Φεστιβάλ καλεί σε δράση μικρούς και μεγάλους, προκαλεί τον εθελοντισμό, αναδεικνύει κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, εκπαιδεύει τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες, φέρνει την έννοια της υπευθυνότητας στο προσκήνιο και, κυρίως σε επαφή με τους πολίτες. Είναι μία εποχή που τα γεγονότα τρέχουν, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, οι αλλαγές μας αφορούν όλους. Στο αρνητικό, απαντούμε θετικά. Στην αδιαφορία, απαντούμε με ενδιαφέρον. Στην αδράνεια, απαντούμε με κίνηση. Στην απάθεια, απαντούμε με ενεργοποίηση και υπεύθυνη δράση.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ – νέοι, οικογένειες με παιδιά, σχολική κοινότητα, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες πέρα από ηλικία και ιδιότητα- θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της Υπευθυνότητας μέσα από:
– σκηνογραφημένους θεματικού χώρους (για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα, την Ενέργεια, την Ανακύκλωση), στους οποίους μικροί μαθητές αλλά και ενήλικες θα ενημερώνονται μέσα από εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια. – Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Βιοποικιλότητα.
– Μαραθώνιο ανακύκλωσης υλικών, με κλήρωση πλούσιων δώρων.
– Κυνήγι θησαυρού ενεργών πολιτών, μία αναζήτηση λέξεων & φράσεων ανάμεσα στις θεματικές και τα ταμπλό, με έπαθλα ηθικά & υλικά.

Η πρωτοβουλία αυτή του QualityNet Foundation εντάσσεται στο θεσμό του Μαραθώνιου Περιβάλλοντος, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων.

Χορηγος επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι το MEGA.

Το Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης ξεκινάει από την Αθήνα και θα επισκεφτεί και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα κ.λπ.).

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προβλημάτων, χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων! 3-6 Ιουνίου 2010, στο Ζάππειο, θα είμαστε όλοι εκεί για να ενημερωθούμε και να δράσουμε!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Μάιος, 2010, 3:10 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr