Καταργούν και τα προνόμια των πολύτεκνων οικογενειών

00:31 – Στην κυβέρνηση γίνεται χαμός, για να κλείσουν το χρέος και το έλλειμμα καταργούν το προνόμιο για τους πολύτεκνους που διορίζονταν απευθείας χωρίς ΑΣΕΠ σύμφωνα με τον νόμο 3255/2004. Από γκάφα σε γκάφα δηλαδή πάει το υπουργείο Οικονομικών με την συναίνεση κορυφαίων στελεχών και δεν υπάρχει και κανένας να τους σταματήσει. Σε μια χώρα που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα εμείς χτυπάμε και την


πολυτεκνία!

Σας θυμίζουμε με μόνο ένα απλό παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες πριν τις εκλογές τι κατέθετε στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στην πρόσφατη εγκύκλιο του Υπ.Εθνικής Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, ύστερα και από τη σχετική απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), εξαιρούνται όσοι ήδη υπηρετούν μικρότερη θητεία, λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

Ως εκ τούτου, είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των πολυτέκνων και συγκεκριμένα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), η οποία με επιστολή της επισημαίνει την ανάγκη αναλογικής μείωσης της στρατιωτικής θητείας για τα τέκνα των πολύτεκνων οικογενειών.

Μέχρι σήμερα τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών αλλά και άλλες κατηγορίες πολιτών με κοινωνικά κριτήρια, δικαιούνταν αναλογικά μειωμένη θητεία κατά τρεις μήνες σε σχέση με τους υπόλοιπους στρατεύσιμους.

Επειδή, είναι δεδομένη η υποχρέωση της πολιτείας, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 21 του Συντάγματος ότι: «οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ.Υπουργός:

Εάν προτίθεται να προχωρήσει σε αντίστοιχη αναλογική μείωση της θητείας για τα τέκνα των πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες στρατευσίμων που δικαιούνται μειωμένη θητεία εξαιτίας κοινωνικών λόγων.

1-7-2009                                                                  Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Απρίλιος, 2010, 9:34 μμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr