ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Διαμάχη μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ

Οι αναχρονισμοί του κ. Φίλ. Πετσάλνικου και το έργο του κ. Γιάννη Ραγκούση

Του Κωνσταντινου Ζουλα

«Μαγκιά είναι να ακούς την κοινωνία και όχι τους τεχνοκράτες» είπε με άκρως απαξιωτικό ύφος ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στον κ. Γιάννη Ραγκούση την εβδομάδα που πέρασε και τη στιχομυθία που ακολούθησε θα τη θυμούνται για καιρό όσοι την παρακολούθησαν. Μην το γελάτε. Δεν υπάρχει μάλλον προηγούμενο προέδρος της Βουλής να υπαινίσσεται δημοσίως ότι ο πρώτος τη τάξει υπουργός είναι αλαζόνας και υποκριτής(!) και εκείνος να του ανταπαντά (επίσης υπαινικτικά) ότι φέρεται σαν κομματάρχης Καστοριάς ξεχνώντας τον θεσμικό του ρόλο!

Για του λόγου το αληθές, ιδού απομαγνητοφωνημένος και ο κοινοβουλευτικός τους «διάλογος»:

Πετσάλνικος: «Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να ακούσει με προσοχή, με μεγαλύτερη ευαισθησία. Κανείς δεν έχασε ποτέ ακούγοντας, όχι απλά υποκρινόμενος ότι ακούει»

Ραγκούσης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά εξαίρεση. Φαντάζομαι ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο να γίνει στην περιοχή της Καστοριάς»…

Οι παλαιότεροι υποστηρίζουν ότι οι γενιές στην πολιτική μετρούν με τις επταετίες. Αν έχουν δίκιο, τα 15 χρόνια που ηλικιακά χωρίζουν τους δύο πρωταγωνιστές -ο πρώτος είναι 60 ετών και ο δεύτερος γεννήθηκε το 1965- ερμηνεύουν τον πατρικό τόνο νουθεσίας του κ. Πετσάλνικου, όπως και τη «θρασύτητα» με την οποία ο κ. Ραγκούσης τού απήντησε.

Η περίπτωση, ωστόσο, των δύο πολιτικών αξίζει και γενικότερης «ανάγνωσης». Και τούτο διότι αποτυπώνει την ιδεολογική σύγχυση που ταλαιπωρεί μήνες τώρα την κυβέρνηση. Και κυρίως την προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να ανατρέψει μια παλαιοκομματική νοοτροπία, γνωρίζοντας βέβαια ότι το ίδιο το κόμμα του εν πολλοίς την εξέθρεψε.

Ο γεννημένος στο Μαυροχώρι Καστοριάς κ. Φιλ. Πετσάλνικος δεν εκπροσωπεί ακριβώς το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική ηλικία του ωστόσο και κυρίως η ικανότητα προσαρμογής του στο στενό περιβάλλον όλων των πασοκικών περιόδων (ανδρεοπαπανδρεϊκής, σημιτικής και νεότερης) τον έχουν άθελά του τοποθετήσει απέναντι από τη «νέα ομάδα» του κ. Παπανδρέου, που κατ’ εξοχήν εκπροσωπεί ο κ. Γ. Ραγκούσης.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι «γνωρίζοντες» δεν χαρακτήρισαν τη σύγκρουση των δύο ανδρών μόνον ως «αντιπαράθεση» νέου και παλαιού ΠΑΣΟΚ. Αλλά και ως επίδειξη ισχύος εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών για το ποιος έχει από τούδε και στο εξής τη μεγαλύτερη επιρροή στη λεγόμενη «ΓΑΠ Α.Ε.» όπως ονομάζουν απαξιωτικά την κυβέρνηση οι επικριτές του κ. Γ. Παπανδρέου.

«Δείξε μου το site σου να σου πω ποιος είσαι» λένε οι σημερινοί πιτσιρικάδες και μια ματιά στην ιστοσελίδα του προέδρου της Βουλής είναι άκρως επιβεβαιωτική του «πολιτικού αναχρονισμού» που του προσάπτει η «νεότερη ομάδα». Ο κ. Πετσάλνικος μεταξύ άλλων απαριθμεί φωτογραφικώς και υπερηφάνως τα 160 έργα και πρωτοβουλίες του στον νομό Καστοριάς, όπως «το Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους» και «την αξιοποίηση της Σπηλιάς του Δράκου»…

Ο κ. Γ. Ραγκούσης από την πλευρά του δεν έχει ιστοσελίδα, αν και στους οκτώ μήνες υπουργίας του έχει κατά γενική ομολογία να επιδείξει σημαντικότερο έργο από όλους τους συναδέλφους του. Δικαίως επαίρεται για τα τρία πολυνομοσχέδια που φέρουν την υπογραφή του. Την πλήρη «επέκταση» του ΑΣΕΠ για όλες τις προσλήψεις, τον νομο για την ιθαγένεια και τους μετανάστες και βέβαια το εγχείρημα του «Καλλικράτη» που θα κριθεί πλέον στην πράξη. Οι δικοί του βέβαια άσπονδοι «φίλοι» ισχυρίζονται ότι ο κ. Ραγκούσης δεν έχει ιστοσελίδα γιατί «όσα έχει πετύχει είναι ελάχιστα σε σχέση με εκείνα στα οποία προσβλέπει».

Η αιχμή δεν είναι τυχαία. Το κατόρθωμα του υπουργού από δήμαρχος στο νησί της γυναίκας του, την Πάρο, να εκτοξευθεί διαδοχικά μέσα σε μόλις δύο χρόνια σε εκπρόσωπο Τύπου, γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και πρώτο τη τάξει υπουργό επιβεβαιώνει τις φιλοδοξίες του!

Σε μια πολιτική σύγκρουση μην υποτιμάς ποτέ και τα πιο προσωπικά ή ακόμη και τα εσώψυχα «κίνητρα», μου έλεγε κάποτε ένα παλαιός πολιτικός. Και είχε τόσο δίκιο. Ο μεν κ. Πετσάλνικος νουθετώντας τον κ. Ραγκούση απλώς επιβεβαίωσε την αγωνία του, ο δε υπουργός Εσωτερικών έστειλε προς όλους το μήνυμα ότι η νέα γενιά έχει το πάνω χέρι…

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Μάιος, 2010, 12:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr