ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ » Έχουμε βλέψεις να δημιουργήσουμε και άλλα 3.500 τ.μ χώρου γιατί δεν μας φτάνουν»

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη στην 36η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.« Νομίζω ότι ένας κλάδος όταν ανακάμπτει σε μια τέτοια οικονομική κρίση, είναι το πιο παρήγορο σημάδι για την πορεία της ίδιας της χώρας, της οικονομίας, αλλά και της ίδιας της περιοχής. Εδώ ο κλάδος είναι συνυφασμένος με την ιστορία του νομού, της πόλης της Καστοριάς. Είναι συνυφασμένος αυτός ο κλάδος με την δημιουργικότητα ανθρώπων, οι οποίοι με μεράκι πασχίζουν για ότι καλύτερο και νομίζω ότι η φετινή έκθεση είναι αυτή που δίνει και την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς γι΄αυτή την μεγάλη προσπάθεια και τις κατασκευές που έκανε ».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης μετά την περιήγηση του στα περίπτερα της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Καστοριάς.

Ο κ. Σκανδαλίδης μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Καστοριανό Βουλευτή κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλή Καλλισθένη για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να αυξηθεί ο χώρος του εκθεσιακού κέντρου γιατί η γούνα έχει δυναμική και βρίσκεται σε άνθηση.

« Έχουμε βλέψεις να δημιουργήσουμε και άλλα 3.500 τ.μ χώρου γιατί δεν μας φτάνουν, σε αυτό θα θέλαμε την βοήθεια σας, να σκεφτείτε αφήσαμε έξω 24 εκθέτες. Ξέρω τον αγώνα που κάνετε, ξέρω τις ελλείψεις τις οικονομικές που υπάρχουν, μαζί όμως θα δουλέψουμε και να ξεπεράσουμε την κρίση. Δεν ζητούμε λεφτά, αλλά ένα τρόπο ενίσχυσης για να γίνει αυτός ο εκθεσιακός χώρος, για αν σώσουμε ότι είναι να σώσουμε. Με την συμβολή την δική σας μπορούμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας αυτό » είπε ο κ. Καλλισθένης.

Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Φαίδων Γκιάτας αναφέρθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο επισημαίνοντας ότι :

« Πολλά από τα αιτήματα για τις φάρμες έχουν ενταχθεί σε αυτόν ζήτησε όμως από τον Υπουργό να δει το ζήτημα της επιδότησης του ζωικού κεφαλαίου, μέσω του νέου Αναπτυξιακού » .

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε ότι : «Δεν γίνεται, δεν επιτρέπεται από την Ε.Ε. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια προσπάθεια για τα σχέδια βελτίωσης σοβαρά και θα δούμε τι θα κάνουμε με το άλλο » .

Μετά το πέρας της επίσκεψης στον εκθεσιακό χώρο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι :

« Η 36η Διεθνής Έκθεση Γούνας εδώ στην Καστοριά, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για έναν κλάδο που επί εκατονταετίες αποτελεί την βασική οικονομική δραστηριότητα και δίνει δουλειά σε χιλιάδες άτομα, ταυτόχρονα όμως είναι και ένας κλάδος αποκλειστικά εξαγωγικός, άρα συναλλαγματοφόρος. Διαπιστώνει κανείς την ποιότητά των ειδών που κατασκευάζουν οι γουνοποιοί και από την περιοχή της Καστοριάς αλλά και από την περιοχή της Σιάτιστας. Ευχόμαστε να συμβάλλει αυτή η Έκθεση στην περεταίρω ανάπτυξη και στην δραστηριότητα την οικονομική και στις εξαγωγικές στον κλάδο. Συγχαίρουμε βεβαίως τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς που την έχει διοργανώσει κατά άψογο τρόπο. Συγχαίρουμε και τους εκθέτες για την πολύ καλή δουλειά τους » .

Από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης ανέφερε ότι:

«Είναι μια από τις πιο καλά διοργανωμένες εκθέσεις γούνας των τελευταίων ετών. Παρατήρησα ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση ξένων επισκεπτών. Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλές δουλειές από τους γουνοποιούς. Είναι ένας κλάδος που στην σημερινή συγκυρία την οποία ο τόπος μας διέρχεται με μια οικονομική κρίση, μπορεί να βοηθήσει γιατί είναι ένας κλάδος ο οποίος απευθύνεται κυρίως στο εξωτερικό και δεν έχει πάρα πολύ σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και οικονομία. Πιστεύω ότι οι γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό προβάλλοντας τον τόπο μας και βοηθώντας την εθνική οικονομία» .

 

Το Γραφείο Τύπου του Συνδέσμου Γουνοποιών


 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάιος, 2011, 12:07 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr