Μετ’ εμποδίων η λειτουργία των παιδικών σταθμών

Λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας θα λειτουργήσουν με προβλήματα μέχρι και την Τετάρτη, καθώς το μόνιμο προσωπικό τους προχωρά σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο.

Η 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αύριο μάλιστα, στις 11 το πρωί, αποφασίστηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Στις 10.30 το πρωί, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Πεδίον του Αρεως όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πανεργατικό συλλαλητήριο.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι η κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι ήδη οξυμένη λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς συγκεντρώνονται πολλά παιδιά.

«Για 35 παιδιά αντιστοιχεί ένας παιδαγωγός και ένας βοηθός. Οι δημοτικοί σταθμοί δεν είναι πάρκινγκ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι 30 ώρες που εργάζεται το προσωπικό είναι αποτέλεσμα παιδαγωγικών αναλύσεων.ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Μάιος, 2011, 10:46 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr