Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Καστοριά από 10-14 ΜΑΙΟΥ

Η ομάδα Face to Face της διεθνούς, ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) επισκέπτεται την Καστοριά από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης γύρω από το έργο και τη δράση της. Η πενταμελής ομάδα που έχει επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, θα βρίσκεται καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η υπεύθυνη της ομάδας F2F των ΓΧΣ, Όλγα Καϊμάρα, αναφέρει «Είναι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση», συμπληρώνοντας «Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η υποστήριξη της δράσης μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία υπενθυμίζοντας ότι παρά τις δικές μας δοκιμασίες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν περιθώριο και επιλογή παρά μόνο μεταξύ ζωής και θανάτου».

Στόχος της δράσης αυτής είναι τα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με όλους εσάς, να μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες και απόψεις και να ζητήσουν την υποστήριξή σας που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε το έργο μας προσφέροντας ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ιδρύθηκαν το 1971 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν στην αποτελεσματική ιατρική και ανθρωπιστική δράση αλλά και στη δύναμη της μαρτυρίας. Σύντομα εξελίσσονται σε μια διεθνή ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο. Η δράση της οργάνωσης διέπεται από τις αρχές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της ουδετερότητας και γίνεται πραγματικότητα χάρη στους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο. Μέσα από την εμπειρία και τη μαρτυρία των εθελοντών μας ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές παρέμβασης και δράσης μας. Το ελληνικό τμήμα των ΓΧΣ δημιουργήθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης συμπληρώνοντας 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στην πολύτιμη ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές δωρεές που αποτελούν το 99% των εσόδων του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ, μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της δράσης μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Πασχούλα, Υπεύθυνη Τύπου ΓΧΣ

Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ.109), κιν. 6936 699 142

E-mail: maria.paschoula@athens.msf.org

 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των ΓΧΣ:

www.msf.gr

 

Ακολουθήστε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα:

Facebook: http://www.facebook.com/msf.greece

Twitter: http://twitter.com/msfgreece

 


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Μάιος, 2011, 1:46 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr