Η επόμενη 37η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2012.

Την 36η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς επισκέφθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 7/5/2011 και ο επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Αρχή…Ζούμε Μαζί Γιάννης Παπαιορδανίδης, συνοδευόμενος από Περιφερειακούς Συμβούλους και μέλη της ομάδας του.

Στην ολιγόωρη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλή Καλλισθένη ενημερώθηκε για την Έκθεση, για τα προβλήματα του κλάδου, για τις εμπορικές συναλλαγές με την Ρωσία και τις διεθνείς αγορές καθώς και για την ασφάλεια των γουνοδερμάτων . Από την πλευρά του ο κ. Παπαιορδανίδης υπογράμμισε πως ο ίδιος αλλά και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης του βρίσκονται κοντά στον κλάδο και στα αιτήματά τους Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο.

« Υπάρχει η δυνατότητα αν υπάρχει και η θέληση να δοθεί λύση ώστε ο κλάδος των γουνοφόρων ζώων να προσδώσει περισσότερα εισοδήματα και ενασχόληση στην περιοχή. Σε ότι αφορά στον τομέα των γουνοφόρων ζώων το ζητήσαμε και από την Περιφερειακή Κτηνιατρική Υπηρεσία και από τον Περιφερειάρχη να ενισχυθεί περισσότερο ο τομέας αυτός, εμείς θα παραμείνουμε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία. Πιστεύουμε και το είχαμε πει και προεκλογικά σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον κλάδο που αφορά συνολικά και ευρύτερα την περιοχή γιατί μόνο έτσι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Δεν είμαστε υπέρ των αποσπασματικών λύσεων, θα ζητήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνει μια συνεδρίαση ειδικά για τον κλάδο της γούνας, όπως έγινε και για τον κλάδο της γεωργίας, για να γίνουν προτάσεις και η Περιφέρεια να μπορεί πιο εύκολα να διεκδικήσει πράγματα για τον κλάδο. Νομίζω ότι και φέτος η έκθεση παρουσιάζει μια δυναμική και ποιοτικά και αισθητικά, εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και να πάτε και καλύτερα. Να γίνουν βέβαια και καλές εμπορικές πράξεις », δήλωσε ο κ. Παπαιορδανίδης.

Επίσκεψη στην 36η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής 8/5/2011 και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας. Στην ολιγόωρη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλή Καλλισθένη, ο κ. Τζηκαλάγιας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κίνηση των περιπτέρων στην διάρκεια της Έκθεσης και για τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο καθώς και για την προσπάθεια του Συνδέσμου να εντάξει στο πρόγραμμα JESSICA την ανέγερση του νέου εκθετηρίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέσω αυτού.

Ο κ. Καλλισθένης εξέφρασε στον Βουλευτή Καστοριάς την λύπη του για την άδικη επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του επιχειρηματίας γουνοποιός και μέλος του Συνδέσμου Χρήστος Τζηκαλάγιας, από μια ομάδα κακοποιών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την επιχείρηση του μια σημαντική ποσότητα γούνινων ενδυμάτων .

« Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Εδώ είναι η καρδιά της γούνας. Σας συγχαίρω για την διαχρονική προσπάθεια που δίνει νέες προοπτικές στην προβολή της γούνας, αλλά και για την αύξηση του εκθεσιακού χώρου, ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο δημιουργικός. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως το δαιμόνιο του Καστοριανού γουναρά, μπορεί να ξεπεράσει δυσκολίες. Εμείς οφείλουμε να σας διευκολύνουμε και να σας ανοίγουμε δρόμους. Καλές δουλειές σε όλους και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο », δήλωσε ο Βουλευτής Καστοριάς μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου.

Ακολούθησε επίσκεψη και του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης και υπεύθυνο Αγροτικών θεμάτων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Γιώργου Κασαπίδη.

« Συγχαρητήρια για την προσφορά στην πατρίδα και στην ακριτική μας περιφέρεια για την άψογη διοργάνωση με όραμα και μεράκι που δίνει αναπτυξιακή προοπτική στον κλάδο της γούνας. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση όπως διαπιστώσαμε από την ξενάγηση μας στα περίπτερα. Οφείλουμε να είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε προσπάθεια που καταβάλλει ο κλάδος συνολικά για την Δυτική Μακεδονία », υπογράμμισε μετά το τέλος της επίσκεψης του ο κ. Κασαπίδης.

« Μια από τις καλύτερες εκθέσεις, εκτιμώ πως ήταν η φετινή, με την προσθήκη των 11.400 τ.μ θα ξεπεράσουμε τις καλύτερες προσδοκίες μας. Έχουμε ζητήσει από τον Διεθνή Οργανισμό U.F.I να μας δεχθεί ως μέλος του, ο αγώνας μας είναι μεγάλος για να μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι γίνανε καλές δουλειές και φέτος που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του κλάδου. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα άλλα και σε εσάς τους εκθέτες, όλους τους συμμετέχοντες. Ελπίζω του χρόνου να σας παρουσιάσουμε μια έκθεση πολύ καλύτερη από την φετινή », τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Ηρακλής Καλλισθένης μετά τη βράβευση των εκθετών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καλύτερου σχεδίου, μοντέρνας τεχνοτροπίας και καλύτερου περιπτέρου.

Συγκεκριμένα, τα βραβεία για το καλύτερο σχέδιο απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις : 1o) ALESSANDRO BOSSO 2o) LIANAS FURS 3o) IMPERIA FURS & LEATHER. Τα βραβεία για την μοντέρνα τεχνοτροπία απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις : 1ο) ALESSANDRO BOSSO 2ο) LIANAS FURS 3ο) IMPERIA FURS & LEATHER. Τα βραβεία για το καλύτερο περίπτερο απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις : 1ο) IMPERIA FURS & LEATHER 2ο) LIANAS FURS 3ο) VASSOUPAPADAMOU.

 

Συνολικά στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 147 εκθέτες. Σύμφωνα με τον απολογισμό των τεσσάρων ημερών της διοργάνωσης, τις πύλες της έκθεσης πέρασαν 8.675 επισκέπτες από τους οποίους 344 Ρώσοι εμπορικοί επισκέπτες, 183 εμπορικοί επισκέπτες από τις πρώην Ανατολικές χώρες, 42 Τούρκοι εμπορικοί επισκέπτες, 306 εμπορικοί επισκέπτες από τις παραδοσιακές αγορές παγκοσμίως και 318 Έλληνες εμπορικοί. Συνολικά 1.193 εμπορικοί επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα που καταλάμβαναν 10.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Στην διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές εμπορικές συναλλαγές. Ενδεικτικά από τις εισόδους εμπορευμάτων εξήχθηκαν 875 γούνινα ενδύματα, 40 γιλέκα, 3.800 γουνοδέρματα μεγάλης αξίας και άλλα εκθέματα.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» εκφράζει την ικανοποίησή της από τη φετινή διοργάνωση η οποία έχει πετύχει το στόχο της.

Η επόμενη 37η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2012.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάιος, 2011, 11:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr