Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ.Σχέδιο επανεκκίνησης 7 σημείων

Επανεκκίνηση της οικονομίας με οδηγό την αξιοπρέπεια, με δύναμη την ελπίδα, με στόχο την ανάπτυξη. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς  παρουσίασε σήμερα την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σχέδιο επανεκκίνησης 7 σημείων

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει την προσφυγή στο ΔΝΤ και δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα. Αλλες χώρες υπέγραψαν μνημόνια με καλύτερους όρους, γιατί τους διαπραγματεύτηκαν, σημείωσε. Από τη συνάντηση του Λουξεμβούργου φάνηκε πως από ισότιμοι εταίροι κοντεύουμε να γίνουμε απλοί δανειολήπτες, παρατήρησε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και υπογράμμισε πως η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση και παράλληλα να μην επιστρέψει στην εξαρτημένη ευημερία. «Εύκολες λύσεις και ευχάριστες δεν υπάρχουν, εκεί που μας έφθασε το ΠΑΣΟΚ» τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι η πρόταση της ΝΔ είναι ρεαλιστική και κοστολογημένη. Η ανάκαμψη θα έρθει με το δημιουργικό σοκ που θα προκαλέσει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Το σχέδιο των επτά σημείων είναι το εξής:

  1. Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών. Συντελεστή κερδών 15% για όλες τις επιχειρήσεις, καθώς και στα μερίσματα. Η υψηλή κλίμακα στο φόρο εισοδήματος από το 45% στο 40% και λιγότερα κλιμάκια. Ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από το 22% στο 19% και 4,5% για τουρισμό. Αφαίρεση σε δύο χρόνια του επιπλέον συντελεστή στα καύσιμα. Μείωση 25% των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα δρακόντειες ποινές για μαύρη εργασία, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Μείωση των φόρων υπέρ τρίτων έως οριστική εξάλειψή τους. Στόχος, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, που βρίσκεται υπό διωγμό.
  2. Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή κόκκινη γραμμή για να μην επαληφθούν τα ίδια φαινόμενα. Κατάργηση του Πόθεν Έσχες για πρώτη ή εξοχική κατοικία και διατήρηση των αντικειμενικών αξιών στα σημερινά επίπεδα. Κατάργηση φορολογικής ποινής για ένα χρόνο -εκτός αυτών που ξεπλένουν μαύρο χρήμα- για να επιστρέψουν οι καταθέσεις του εξωτερικού. Εξαιρούνται οι πολιτικοί, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, για τους οποίους ζήτησε να εξεταστεί το Πόθεν Έσχες για όσους έχουν διατελέσει υπουργοί ή υφυπουργοί από το ’74.
  3. Γενικότερη μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι αφενός πρέπει να πεισθούν οι επενδυτές ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα διαρκέσουν γιαυτό χρειάζεται ένα απλούστερο φορολογικό σύστημα. Παράλληλα, εισηγήθηκε πιο αυστηρές ποινές για τους φοροφυγάδες.
  4. Νομιμοποίηση (όχι τακτοποίηση) αυθαιρέτων κτισμάτων και παράλληλα αεροφωτογράφιση ολόκληρης της Ελλάδας, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο επανάληψης του φαινομένου. Εξαιρούνται τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται σε μπαζομένα ρέματα και αιγιαλούς. Το κόστος της νομιμοποίησης με την παροχή των σχετικών τίτλων θα είναι ανάλογο με την περιοχή και την έκταση του κτίσματος. Από το μέτρο, η ΝΔ προσδοκά 1,5 δισ. ευρώ την πρώτη χρονιά. Εφόσον κάποιος κατασκευάσει ένα νέο αυθαίρετο, αυτό θα κατεδαφίζεται, με το κόστος να βαρύνει τον παραβάτη, στον οποίο θα επιβάλλεται και πρόστιμο.
  5. Εξόφληση των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες, ακόμη και με τη μέθοδο του συμψηφισμού. Το κράτος δεν μπορει να πρωτοστατεί στο κίνημα «Δεν πληρώνω». Με τον τρόπο αυτό θα εισρεύσουν 5 δισ. ευρώ.
  6. Παροχή ρευστότητας στην αγορά από τις τράπεζες. Οι τράπεζες καλούνται να επιστρέψουν στην αγορά ένα ποσοστό 20% έως 30% από τα χρήματα που τους παρείχε η κυβέρνηση. Από αυτά η ΝΔ προσδοκά ότι το 25% θα επιστρέψει στο κράτος ως έσοδα από φορολογία. «Διαφορετικά δεν υπάρχει ελληνική οικονομία. Δεκάδες επιχειρήσεις κοντεύουν να κλείσουν όχι γιατί δεν δουλεύουν, αλλά γιατί δεν εισπράττουν».
  7. Απορροφητικότητα ΕΣΠΑ και δημόσιες επενδύσεις. Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων για μόνιμη παραθεριστική κατοικία. Από το πρόγραμμα αυτό η ΝΔ προσδοκά 8 δισ. ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια. Παράλληλα, εισηγήθηκε αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, επέκταση παραχώρησης του ΟΛΠ, ανάλογη αξιοποίηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, επέκταση του Προαστιακού.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Μάιος, 2011, 10:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery





Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr