ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρεται η διαμάχη για τις πρόσφατες συγχωνεύσεις σχολείων, με τον Δήμο Κηφισιάς να καταθέτει την πρώτη προσφυγή κατά του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση που προσβάλλεται ως αντισυνταγματική και παράνομη είναι της υφυπουργού Παιδείας και αφορά την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας. Οπως υποστηρίζει ο δήμος (με τον «Καλλικράτη» η Εκάλη ανήκει στον Δήμο Κηφισιας), το υπουργείο επικαλείται για τη συγχώνευση οικονομικούς λόγους, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία, που να αποδεικνύουν τι ποσό θα εξοικονομηθεί και πώς αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Επίσης, δεν έγινε καμία έρευνα και μελέτη για το αν θα μπορούσε να ακολουθηθεί άλλος δρόμος, να περικοπούν, δηλαδή, δαπάνες με άλλους τρόπους, (όπως μείωση του μισθώματος κ.λπ.), αλλά απλώς επιλέχτηκε βιαστικά και πρόχειρα η εύκολη λύση της κατάργησης του Γυμνασίου της Εκάλης, χωρίς να προβάλεται καμία αιτιολογία για το εάν ήταν αναγκαία ή όχι.

Στην προσφυγή αναφέρεται ακόμη ότι το Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας είναι ήδη επιβαρημένο, αφού είναι υπερκορεσμένο και ανεπαρκές κτιριακά, γεγονός που οδηγεί στην επιδείνωση των συνθηκών της παρεχόμενης παιδείας, κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 16), που επιβάλλει τη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης. Ολα αυτά γίνονται σε μια εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσης αυξάνει δραματικά ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία και καταφεύγουν στα δημόσια.

Επικουρικώς προβάλλεται και το επιχείρημα ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έπρεπε πριν εκδοθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση να έχει διατυπώσει την εισήγησή της η αρμόδια Επιτροπή Παιδείας του δήμου.
Β.ΦΩΤ.  – ΠΡΕΖΑ TV

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάιος, 2011, 7:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr