ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης μετείχε, την 23 Μαΐου 2011, σε ευρεία σύσκεψη στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας που αφορούν ενδεχόμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός των πολιτικών παραγόντων της περιφερειακής ενότητας, φορείς των νοσοκομείων, εκπρόσωποι ιατρικών – φαρμακευτικών συλλόγων και σωματείων εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Καστοριάς υπέβαλε τις παρακάτω προτάσεις:

  • Να γίνει αναβάθμιση της λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων και των κέντρων υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, σε προσωπικό και εξοπλισμό, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται καλλίτερα οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας.
  • Όχι μόνο να μην καταργηθεί κανένα νοσοκομείο αλλά αντίθετα να ενισχυθούν, έτσι ώστε να λειτουργούν πλήρως όλες οι βασικές κλινικές.
  • Να συγκροτηθεί ένα περιφερειακό νοσοκομείο το οποίο να παρέχει τριτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, για βαριά περιστατικά.
  • Να εφαρμοστεί στα νοσοκομεία κλαδικό λογιστικό σχέδιο, για έλεγχο και ορθολογική διαχείριση των δαπανών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε η διαβεβαίωση από τους παριστάμενους υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ, ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην λειτουργία των νοσοκομείων Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Μάιος, 2011, 8:54 μμ. στις Κατηγορίες ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr