Οι γεωτρήσεις κατεβάζουν τη στάθμη της λίμνης Καστοριάς

Ειδικοί από την Πορτογαλία εξετάζουν τη γύρω περιοχή.

Τις αιτίες των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λίμνη της Καστοριάς αναζητούν ειδικοί από την Πορτογαλία, οι οποίοι εκλήθησαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως «ένοχες» για τη χαμηλή στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα κρίνονται οι γεωτρήσεις γύρω από τη λίμνη, με αποτέλεσμα να μην ανανεώνονται από τις υπόγειες πηγές τα νερά του λιμναίου οικοσυστήματος.

Οι Πορτογάλοι ειδικοί εργάζονται στον τομέα της εξυγίανσης λιμνών και ποταμών για λογαριασμό της κρατικής εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης και εφαρμόζουν ένα ειδικό μοντέλο που υπολογίζει τα ποσοστά ρύπανσης κάθε λίμνης.
Στη συνέχεια, επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων αιτίων των περιβαλλοντικών προβλημάτων, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αν το κύριο πρόβλημα είναι οι γεωτρήσεις θα πρέπει εκεί να αναζητηθούν λύσεις. Αν πάλι βρεθεί ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας επιβάρυνσης είναι τα φυτοφάρμακα από τις αγροτικές καλλιέργειες περιμετρικά της λίμνης, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα βιολογικών καλλιεργειών στις συγκεκριμένες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση, τα πρώτα συμπεράσματα των ειδικών από την Πορτογαλία, με βάση τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν και τις αυτοψίες που πραγματοποίησαν, θα γίνουν γνωστά σε ένα μήνα και θα αξιοποιηθούν συμπληρωματικά με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΝΚΟ, τις έρευνες του ΑΠΘ και του ΙΓΜΕ και τις δραστηριότητες τού υπό ενεργοποίηση φορέα διαχείρισης της λίμνης.

Δ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Μάιος, 2011, 9:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr