ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ-ΛΑΡΧΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με την ευκαιρία του ενημερωτικού σημειώματος θα θέλαμε πρώτα απ’ όλα, να σας ευχαριστήσουμε που για μια ακόμη φορά, με την ψήφο σας αναδείξατε τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ του συλλόγου μας , καθώς και για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΔΟΕ. Τα αποτελέσματα των εκλογών πιστέψαμε ότι θα σηματοδοτούσαν την έναρξη μιας καινούριας σελίδας για το σύλλογό μας. Ματαιοπονήσαμε όμως, δυστυχώς!!!

Συνάδελφοι –σες.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Η παράταξη της ΔΑΚΕ με 128 ψήφους ήταν η πρώτη δύναμη και κατέλαβε 2 έδρες, η Ανεξάρτητη κίνηση με 119 ήταν δεύτερη δύναμη κι επίσης πήρε 2 έδρες, η ΠΑΣΚ με 100 ψήφους τρίτη και 2 έδρες και η Αυτόνομη Παρέμβαση με 32 ψήφους πήρε 1 έδρα. Γίνεται αυτόματα κατανοητό ότι και η εκπροσώπηση στο ΔΣ του συλλόγου, θα έπρεπε, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της Αναλογικότητας και της Δημοκρατίας να είναι ανάλογη με τη δύναμη των παρατάξεων, όπως αυτή καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές με την ψήφο σας.

Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε για τη συγκρότηση του ΔΣ την Τρίτη 31/05, η ΔΑΚΕ υπερασπιζόμενη τις παραπάνω αρχές, κατέθεσε την πρόταση, το ΔΣ να είναι διαπαραταξιακό και αναλογικό σύμφωνα με τη δύναμη των παρατάξεων. Έτσι πρότεινε τη θέση του προέδρου στη ΔΑΚΕ, του γραμματέα στην Ανεξάρτητη Κίνηση, του αντιπροέδρου στην ΠΑΣΚ και του ταμεία στην Αυτόνομη Παρέμβαση. Καμία παράταξη δεν απεκλείστηκε από την πρότασή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις όμως, δε συμφώνησαν με την παραπάνω πρόταση και η καθεμιά πρότεινε για πρόεδρο άτομο από το δικό της χώρο, εκτός από την Αυτόνομη Παρέμβαση, που ενώ αρχικά δήλωσε πως θεωρεί πιο δίκαιη την πρόταση της ΔΑΚΕ, ψήφισε όμως παρών και στη συνέχεια ( αφού πρώτα πήρε γραμμή ο εκπρόσωπος της από τον επικεφαλή της παράταξης του!!!) συντάχθηκε με την πρόταση της Ανεξάρτητης Κίνησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει απόφαση για τη συγκρότηση του ΔΣ και να οδηγηθούμε σε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα 07/06 /2011.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ΦΥΣΙΚΑ και όπως ήταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, κάποια από τις 3 παρατάξεις θα έκανε «πίσω», με σκοπό να βγει ένα …διαπαραταξιακό ΔΣ με τις 3 παρατάξεις και χωρίς τη ΔΑΚΕ, η οποία, από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα διαπραγματευτεί καμία άλλη θέση και θα επιμείνει στην πρώτη της πρόταση. Και η παράταξη αυτή ήταν η ΠΑΣΚ, η οποία στήριξε την πρόεδρο που πρότεινε η…… Ανεξάρτητη Κίνηση!!!! Και έτσι οδηγηθήκαμε σε «προοδευτικό» και «δημοκρατικό» ΔΣ με πρόεδρο και ταμεία από τη δεύτερη δύναμη(οι οποίοι από το βήμα του συνεδρίου διακήρυσσαν ότι δε θέλουν θέσεις παρά μόνο προσφορά) , γραμματέα από την τρίτη και αντιπρόεδρο από την τέταρτη παράταξη !!! Ο ορισμός της Δημοκρατίας!!!!! Τα συμπεράσματα για το πόσο τυχαία και πόσο μη συμφωνημένα ήταν όλα αυτά, είναι δικά σας!!!!!

 

Συνάδελφοι –σσες

Η περίοδος που ζούμε είναι η πιο κρίσιμη στην ιστορία του κλάδου. Η κυβέρνηση κάθε μέρα που ξημερώνει ανακοινώνει και νέα μέτρα που υποβιβάζουν το βιοτικό μας επίπεδο και οδηγούν σε απελπισία τους συναδέλφους ανεξαρτήτως χρόνων υπηρεσίας. Συνταξιοδοτικό, μείωση μισθών, κατάργηση δώρων κ επιδομάτων, συγχωνεύσεις σχολείων, μετατροπή ολοήμερου σε παρκινγκ, κατάργηση μεταθέσεων και αποσπάσεων, μηδενικοί διορισμοί και τόσα άλλα, είναι προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν δυναμικά και με συνεχή παρουσία του συλλόγου παντού. Η πρόταση της ΔΑΚΕ πιστεύουμε ότι συνέβαλε σε αυτή την κατεύθυνση και στην ενότητα του συλλόγου, αλλά πρωτίστως, ερμήνευε και το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την ψήφο σας. Δυστυχώς οι άλλες παρατάξεις ξέχασαν γρήγορα τις διακηρύξεις τους και μπροστά στα αξιώματα ξεχάσανε και τα δεινά που έφερε η ΠΑΣΚ (κατά τα λεγόμενά τους) στον κλάδο και φαίνεται ότι μόνο η ΔΑΚΕ φταίει για όλα!!Σε κάθε περίπτωση όμως, σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι, δεν κάναμε οποιαδήποτε συνδιαλλαγή για τις θέσεις του ΔΣ. Η πρότασή μας ήταν ξεκάθαρη, δίκαιη και δημοκρατική και πιστεύαμε ότι έτσι θα πετυχαίναμε και την πραγματική συσπείρωσή μας για τη διεκδίκηση των συμφερόντων του κλάδου μας. Και σε αυτή φυσικά επιμείναμε μέχρι το τέλος. Προκαλούμε δε τον οποιοδήποτε αν μπορεί να επικαλεστεί το αντίθετο!

Σεβόμενοι απόλυτα την ψήφο σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες δυναμικά στις συνεδριάσεις για να υπερασπιστούμε τα δίκαια όλων των συναδέλφων μας. Και φυσικά θα σας κρατάμε πάντα ενήμερους μέσω ενημερωτικών σημειωμάτων. Στο δε ΔΣ ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!

Τα εκλεγμένα με την παράταξη της ΔΑΚΕ μέλη:

Γιάννης Πάτρας

Δημήτρης Λαρχανίδης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Ιούνιος, 2011, 11:27 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ-ΛΑΡΧΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ”

  1. Mr George

    ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! Αυτή είναι η πραγματική Αριστερά τελικά!!! Χαίρονται τώρα τα βρωμερά πασόκια! Καλά τα μεθοδεύσανε για να σας την φέρουν και να πουλήσουν το παραμύθι σε όλους τους δασκάλους! Αλλά τί να λέμε τώρα και ο Γιωργάκης για να βγει «λεφτά υπάρχουν» έλεγε! ΝΤΡΟΠΗ για τον κλάδο και την ιστορία μας! Οι ντεμέκ αριστεροί και ανεξάρτητοι να παραιτηθούν ΤΩΡΑ!!! ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ – ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ!!! ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΡΕΕΕΕΕ….

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr