«Γιώργο φύγε και πάμε σε οικουμενική!»

Πρόταση Σαμαρά σε Παπανδρέου –

Κυβέρνηση συνεργασίας για  την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με ορίζοντα εκλογών ως διέξοδο από την πολιτική κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαρά στην συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς έβαλε σαν όρο να αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό και όχι πέραν του εξαμήνου. Κομματικά στελέχη έλεγαν ότι δεν περίμεναν ότι ο κ. Παπανδρέου θα δεχόταν την πρόταση του κ. Σαμαρά και ότι η συζήτηση στην οποία έχει μπει δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Το κρίσιμο βέβαια είναι ποιος θα κάνει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Από τη ΝΔ λένε ότι δεν μπορεί να μην είναι ο κ. Σαμαράς  ο οποίος έβαλε στην ατζέντα την επαναδιαπραγμάτευση.
Το μεσημέρι το επιτελείο της ΝΔ έλεγε ότι δεν μπαίνει σε συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου και ότι δεν ήταν καν βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα δεχόταν συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου. Η στάση τους άλλαξε μετά το τηλεφώνημα και ενώ ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε τους όρους που έθεσε ο κ. Σαμαράς. Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού λέει ότι «εμείς δεν γινόμαστε συνένοχοι αλλά δεν μπορούμε να μην συμβάλλουμε στην αναζήτηση διεξόδου όταν είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση καταρρέει. Αν ο κ. Παπανδρέου δεχθεί την λύση που πρότεινε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση θα έχει στόχο να επαναδιαπραγματευθεί στην βάση της πρότασης της ΝΔ». Η ΝΔ θα προτιμούσε ο κ. Παπανδρέου να αναλάβει το κόστος της αποτυχίας του και να προκηρύξει εκλογές. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη στον κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει στο έργο της, τις θεσμικές αλλαγές και το μεταναστευτικό. Φυσικά θα απαρτίζεται από πρόσωπα κοινής αποδοχής. Αναμένεται και επόμενη συζήτηση των δύο αρχηγών μέσα στην ημέρα καθώς και το διάγγελμα του κ. Παπανδρέου.

Στην  τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο τους ο κ. Παπανδρέου είπε «δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση δέχομαι πιέσεις ενός και εκτός της χώρας, θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και εγώ την αναλαμβάνω και με συγκυβέρνηση και με οικουμενική». Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «έχεις χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, δεν μπορεί αυτό να γίνει με εσένα πρωθυπουργό». Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι «είμαι διατεθειμένος να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός». Οι δύο συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν σύντομα οι θεσμικές αλλαγές και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Ιούνιος, 2011, 7:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr