Τέλος η εξίσωση φόρων στo πετρέλαιo κίνησης και θέρμανσης

Αναβάλλεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που, όπως είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, θα έμπαινε σε εφαρμογή τον προσεχή Οκτώβριο.

Αναβάλλεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που, όπως είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, θα έμπαινε σε εφαρμογή τον προσεχή Οκτώβριο.

Αυτό γνωστοποίησε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως από την εξίσωση θα προέκυπτε μεγάλη επιβάρυνση στα νοικοκυριά, καθώς η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα 90 λεπτά το λίτρο θα έφθανε στο 1,5 ευρώ το λίτρο με αύξηση της τάξης του 67%.

Η εξίσωση των φόρων θα οδηγούσε σε αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 400 εκατ. ευρώ εντός του 2011 και, από τη στιγμή που αναστέλλεται η εφαρμογή του, θα πρέπει να αναζητηθεί άλλο μέτρο ισοδύναμου αποτελέσματος.

Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε και σε ελέγχους πόθεν έσχες και άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Από τα λεγόμενά του προέκυψε πως αντιμέτωποι με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και αυστηρό έλεγχο πόθεν έσχες θα βρεθούν όσοι «σήκωσαν» καταθέσεις από την Ελλάδα και τις μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και όποιοι είχαν θέση εξουσίας (αιρετοί ή δημόσιοι λειτουργοί) την τελευταία 20ετία.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΚΤΕ Οικονομικών, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ενστάσεις για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και για τη μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης από τον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α 13% στον υψηλό 23% τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιούνιος, 2011, 12:16 μμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr