Η ώρα των βαθμών για τις Πανελλαδικές

Δεν έχει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που περιμένουν από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Οι υποψήφιοι αναμένουν με αγωνία σήμερα Δευτέρα, όπου «εκτός απροόπτου», θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας.

Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου και μέχρι τις 28 Ιουνίου, οι υποψήφιου έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν τα  μηχανογραφικά τους δελτία για την επιλογή Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Πάντως, όσοι γνωρίζουν ήδη την βαθμολογία τους, από τους συμμετέχοντες υποψηφίους προηγουμένων ετών, μπορούν να καταθέσουν άμεσα το μηχανογραφικό δελτίο το οποίο από φέτος θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά.

Αναμένεται πτώση των βάσεων

Φέτος, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων, αναμένεται κάθετη πτώση  των βάσεων στα περισσότερα τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Νομικές, Παιδαγωγικές σχολές καθώς και στα τμήματα Ψυχολογιών (α΄επιστημονικό πεδίο), η πτώση μπορεί και να ξεπεράσει τις 400 μονάδες, ειδικά στα περιφερειακά τμήματα.

Σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Πληροφορική (β΄επιστημονικό πεδίο) αναμένεται …κατακρήμνιση των βάσεων, με πτώση της τάξης των 1.000 μορίων στην  περιφέρεια και των 700 στα ΑΕΙ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης..

Οι Ιατρικές Σχολές (γ΄επιστημονικό πεδίο) είχαν κινηθεί πέρσι κοντά στις 19.000 μόρια και αναμένεται να υποχωρήσουν έως και 400 μόρια, με εξαίρεση Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να βρεθούν γύρω από τις 19.000 μόρια.

Πτώση της τάξης των 300 – 400 μορίων αναμένεται για τις σχολές του Πολυτεχνείου (δ΄επιστημονικό πεδίο) στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ θα  είναι σαφώς μεγαλύτερη στην περιφέρεια.

Ανάλογη εικόνα αναμένεται στο ε’ επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις Οικονομικές σχολές.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιούνιος, 2011, 8:22 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr