Όλγα Μούσιου-Μυλωνά : » Ανοιχτή επιστολή »

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά - Μέλος ΠΑΣΟΚ

Αγαπητέ Γραμματέα και μέλη της ΝΕ Πα.Σο.Κ. Φλώρινας,

Την προηγούμενη Τρίτη, 14-5-2011, παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι το πολύ σοβαρό για το νομό Φλώρινας γεγονός της ανεξαρτητοποίησης από το Πα.Σο.Κ. του βουλευτή, κ. Γ. Λιάνη. Μετά από συνεχή και αδιάλειπτη υπερεικοσαετή πολιτική παρουσία στη Φλώρινα ο βουλευτής που τιμήθηκε από τους Φλωρινιώτες όσο κανείς πολιτικός, εγκατέλειψε τον πολιτικό του φορέα, έναν φορέα που τον ανέδειξε δυο φορές υφυπουργό και του έδωσε τη δυνατότητα διαχείρισης σοβαρών εθνικών θεμάτων, όπως η Ολυμπιάδα, κ.ά.

 

Η αποστασιοποίηση αυτή από την Κοινοβουλευτική ομάδα, που προετοιμάστηκε υπόρρητα αλλά και κραυγαλέα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο με καταγγελίες του τύπου «γίνεται σφαγή στη Φλώρινα», κ.ά., με απροκάλυπτες μεθοδεύσεις στις Δημοτικές εκλογές σε βάρος των ψηφοδελτίων του Πα.Σο.Κ. στο νομό και με μια διαρκή απουσία του βουλευτή, που δηλώνει παρών-απών, δημοσιοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα κρίσιμο για την χώρα ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και ήταν η αρχή ενός ντόμινο εξελίξεων που έφεραν την Κυβέρνηση και την Ελλάδα σε τραγικά οριακές καταστάσεις. Οι θετικές εξελίξεις με τον ανασχηματισμό και την ανάληψη πολιτικών ευθυνών από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης έδωσαν σε αυτό το ζοφερό κλίμα μια βαθιά ανάσα αισιοδοξίας, που όλοι οφείλουμε να αγωνιστούμε για να γίνει μακρόπνοη προοπτική ελπίδας.

 

Οι επιλογές του καθενός μας είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, αλλά οι συνέπειες της πράξης αυτής του βουλευτή Φλώρινας αντανακλούν άμεσα στο πολιτικό τοπίο του νομού, που δεν έχει πλέον εκφραστή στον χώρο του Πα.Σο.Κ. Να σας θυμίσω ότι την ιστορική κατάκτηση της πλειοψηφίας του Πα.Σο.Κ. στο νομό στις εθνικές εκλογές του 2009, για την οποία αγωνιστήκαμε όλοι, ακολούθησε η απόλυτη επικράτηση της ΝΔ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2010. Πρόσωπο αναφοράς από τον χώρο του Πα.Σο.Κ. δεν υφίσταται πλέον θεσμικά στο νομό μας. Ο επίσημος τοπικός εκφραστής του κεντρικού πολιτικού μας φορέα είναι αποκλειστικά η Νομαρχιακή Επιτροπή, δηλαδή εσείς κυρίες και κύριοι, και καλό θα είναι να αναλάβετε με συνείδηση τις ευθύνες σας.

 

Μετά την παρέλευση πέντε σημαντικών ημερών θεωρώ ότι οφείλετε επιτέλους ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ για το θέμα της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή. Να συγκαλέσετε διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ανοιχτό στην κοινωνία, και όχι μέσα στα Γραφεία κρυφά και μυστικά από όλους μας, όπως πρόσφατα κάνατε σε προσυνεδριακή διαδικασία για τη Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτέμβρη. Επιτέλους, οι επιλεκτικές προσκλήσεις πρέπει να σταματήσουν και οι διαδικασίες να ανοίξουν στην κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους και δεν τους δίνουμε την ευκαιρία.

 

Κι αν η κομματική ιδιότητα είναι για κάποιους κουστούμι ευημερούσας εποχής που το αλλάζουν με ευκολία, η εκπροσώπηση του νομού δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός. Ο λαός της Φλώρινας τίμησε το ψηφοδέλτιο του Πα.Σο.Κ. και η έδρα ανήκει σε αυτόν τον λαό και σε αυτό το κόμμα. Δεν είναι λάφυρο κανενός. Όποιος δεν θέλει να την υπηρετεί την εγκαταλείπει με αξιοπρέπεια. Με αυτή τη λογική οφείλει να κινείται όποιος δεν συμφωνεί με τις πολιτικές του κόμματός του, γιατί στην έδρα αυτή συνεκβάλλουν ουσιαστικά και σημειολογικά όλες οι ψήφοι όλων των υποψηφίων του ψηφοδελτίου. Και κανείς από τους ψηφοφόρους μας δεν είναι ευτυχής με την εξέλιξη αυτή, πολύ περισσότερο δε οι ψηφοφόροι του κ. Λιάνη. Οι όποιες άλλες κινήσεις, ιδίως όταν κάποιος αποχωρεί από την πολιτική σκηνή, όπως πανθομολογεί ο ίδιος, είναι παιχνίδια για το «δαχτυλίδι της διαδοχής» σε υποτακτικούς συνεργάτες.

 

Αποφάσισα μετά από σκέψη να δημοσιοποιήσω την επιστολή αυτή, γιατί το συγκεκριμένο θέμα ξεπερνάει τις προσωπικές εκτιμήσεις και τους ιδιωτικούς σχολιασμούς του καθενός μας και απαιτεί συλλογική αντιμετώπιση και στάση. Οι πολίτες της Φλώρινας είναι απογοητευμένοι από το έλλειμμα της εκπροσώπησης της περιοχής μας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Πα.Σο.Κ., που σε μια συγκυρία αρνητική και δύσκολη για τη Φλώρινα είναι πραγματικό πλήγμα για το νομό και για την ψυχολογία των κατοίκων του.

 

Η Νομαρχιακή δεν υπάρχει για να εκπληρώνουν κάποια μέλη της τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να διασφαλίζουν τη συμμετοχή τους σε διοικητικά όργανα, ούτε για να κάνουν ορισμένοι τις πελατειακές τους σχέσεις, ούτε για να «λάμπει δια της απουσίας» της στους εκλογικούς αγώνες, ούτε για να καλεί τους πολίτες μόνο όταν υποχρεώνεται από τα κεντρικά όργανα και όταν εντέλλεται από τον βουλευτή (οι αναφορές είναι ενδεικτικές). Έχει έναν βαρύνοντα πολιτικό ρόλο και οφείλει να διαβουλεύεται συχνά με τους πολίτες.

 

Η ΝΕ Φλώρινας στη δύσκολη αυτή στιγμή πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να ασκήσει τον σημαντικό πολιτικό της ρόλο, όπως επιβάλλουν οι κρίσιμες περιστάσεις. Να πάρει θέση για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή, να τον πείσει να παραδώσει την έδρα του, να μεταφέρει την αγωνία των πολιτών και την αντίθεσή τους για το γεγονός αυτό στα κεντρικά όργανα, να ασχοληθεί εντατικά με τα ζητήματα της περιοχής και να ενημερώσει τους πολίτες για τις εργώδεις προσπάθειες του Προέδρου και των στελεχών της Κυβέρνησης προκειμένου να σωθεί η χώρα.

 

Σε αντίθετη περίπτωση, αν οι ιδεολογικές διαφωνίες για την κυβερνητική πολιτική είναι τόσο έντονες, να ακολουθήσουν οι διαφωνούντες/σες της ΝΕ τον δρόμο του βουλευτή. Κανείς δεν είναι δέσμιος και η πολιτική προσφορά είναι εθελοντική πράξη. Άλλωστε, τα μέλη της ΝΕ δεν είναι όλα της ίδιας αντίληψης, ούτε οι αναφορές μου απευθύνονται σε όλους, οφείλω να το διευκρινίσω. Στο τοπικό Πα.Σο.Κ. υπάρχουν ευτυχώς χιλιάδες πρόσωπα (είτε εκλεγμένα, είτε όχι) με ξεκάθαρη στάση και αποφασιστικότητα, που επιθυμούν να συνεχίσουν σθεναρά και δυναμικά να στηρίζουν την πορεία του τόπου μαζί με τους χιλιάδες αγωνιστές δημοκρατικούς πολίτες αυτού του τόπου.

Περιμένουμε τη δημόσια πρόσκλησή σας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

 

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Μέλος του Πα.Σο.Κ.

 

Φλώρινα, 20-6-2011

 

Προς

  1. Τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πα.Σο.Κ. Φλώρινας, κ. Α. Κεχαγιά
  2. Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πα.Σο.Κ. Φλώρινας

 

Κοινοποίηση:

  1. Στον Γραμματέα του Πα.Σο.Κ., κ. Μ. Καρχιμάκη
  2. Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιούνιος, 2011, 8:29 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντησηΠροβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr