ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΙΙ

Το Επιμελητήριο Καστοριάς  μέλος του Φορέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές του Νομού Καστοριάς ότι  το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας –Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας προκήρυξε το  πρόγραμμα:

«ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην δημιουργία, ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως ισχυρής και ικανής συνθήκης για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν από μια πρόταση

α) όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης και τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν / συστήσουν (start –up) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

β) Νεοσύστατες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

γ) Υφιστάμενες (νέες) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις,

σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος.

Η συνολική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε  30.000.000,00€ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή, και η οποία κατανέμεται κατά 60% δηλ. 18.000.000,0 € για τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβάλλονται από φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση επιχείρησης ή από επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει διαχειριστική χρήση και κατά 40% δηλ. 12.000.000,00 € για τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβάλλονται από επιχειρήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Οδηγού του Προγράμματος.

Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Φορείς διαχείρισης του προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας – Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΔΜΜΕ) και ο Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ).

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα εξάμηνης (6) παράτασης.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ετήσια βάση και σε συγκεκριμένη περίοδο υποβολής.

Για τον πρώτο χρόνο (κύκλο) υποβολής οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 15-07-2011 (έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής) μέχρι τις 30-09-2011 ώρα 14:00, μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα), www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται και μέσω συνδέσμων άλλων ιστοτόπων / ιστοσελίδων όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στον οδηγό του Προγράμματος. Οι περίοδοι υποβολής και οι ειδικοί όροι και προϋποθέσεις για κάθε κύκλο παρατίθενται αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος.

Οι προτάσεις που δεν έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά δεν θα αξιολογούνται ενώ κατά την παραλαβή των φακέλων των προτάσεων θα ελέγχεται η τήρηση της υποχρέωσης της ηλεκτρονικής υποβολής. Οι Προτάσεις του Νομού Καστοριάς (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε επτά (7) ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, το έντυπο υποβολής όπως και τα έντυπα του προγράμματος, οι υποψήφιοι επενδυτές του Νομού Καστοριάς μπορούν να απευθύνονται/ενημερώνονται από:

α) τους δικτυακούς τόπους :

·         του ΥΠΟΙΑΝ (www.ypoian.gr),
·         της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr ),
·         της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr),
·         του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr),
·         του ΕΣΠΑ ( www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis ),
·         του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (www.e-kepa.gr)
·         του Επιμελήτηρίου (www.kastoriachamber.gr)

β) Από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Μαρίνου Αντύπα 41, Θέρμη Θεσσαλονίκης,  τηλ. 2310-480000, ιnfo@e-kepa.gr, www.e-kepa.gr)

γ) Από το Επιμελητήριο Καστοριάς (τηλ2467027537, www.kastoriachamber.gr , Πληροφορίες : κ. Kωνσταντίνου Κωνσταντίνος)

δ) Από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ στο τηλ.8011136300

Καστοριά 21/06/2011
ΕΚ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούνιος, 2011, 10:03 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr