« Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον κ. Πρωθυπουργό για κρατικά αυτοκίνητα»

Η αλλαγή της δυνατότητας κίνησης των κρατικών υπηρεσιακών οχημάτων με υγραέριο, για εξοικονόμηση ενέργειας είναι το θέμα της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Ανδρέα Παπανδρέου και κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και στους Βουλευτές Καστοριάς,

Η επιστολή έχει ως εξής:Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και έχοντας πάντα ως γνώμονα των ενεργειών μας την προστασία του περιβάλλοντος, αποστείλαμε στις 26/05/2011 στον Υπουργό Εσωτερικών έγγραφο, με το οποίο ζητούσαμε την έγκριση για να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα 11 κρατικά αυτοκίνητα που διαθέτουμε να κινούνται εναλλακτικά και με υγραέριο.

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη και έχοντας έδρα την Κοζάνη, απαιτείται καθημερινή κίνηση των οχημάτων μας για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών μας. Με τα σημερινά δεδομένα τα αυτοκίνητα μας έχουν δικαίωμα να καταναλώνουν από 112 έως 135 λίτρα το μήνα, ανάλογα με τον κυβισμό τους, όριο το οποίο τα περισσότερα οχήματα ξεπερνούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να μετατρέψουμε τα 11 κρατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. ώστε να κινούνται εναλλακτικά και με υγραέριο, μία εγκατάσταση που στοιχίζει από 800 – 1200 ευρώ ανά αυτοκίνητο και θα κάνει απόσβεση σε 8 έως 12 μήνες.

 

Προς μεγάλη μας έκπληξη το Υπουργείο Εσωτερικών με το αρ. πρωτ. 757/10694/15-06-2011 έγγραφό του, μας απάντησε ότι δεν προβλέπεται η χρήση του υγραερίου ως καύσιμο για τα κρατικά αυτοκίνητα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, στο πλαίσιο εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος και προστασίας του περιβάλλοντος, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ρυθμιστεί νομικά το εν λόγω θέμα και να επιτραπεί η χρήση του υγραερίου στα κρατικά αυτοκίνητα.

Με βαθύ σεβασμό, Ο Αντιπεριφερειάρχης

Δημήτρης Σαββόπουλος

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιούνιος, 2011, 7:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “« Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον κ. Πρωθυπουργό για κρατικά αυτοκίνητα»”

  1. OTINANAI

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΤΑΚΗ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr