Αφγανοί κατασκεύασαν κόμβους σύνδεσης στο Internet χρησιμοποιώντας σκουπίδια

Με βάση τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μέση Ανατολή από τις αρχές του έτους, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για πιθανή απαγόρευση του Internet από τις κυβερνήσεις με σκοπό τη διαχείριση “πολιτικών απειλών”. Στην πόλη Jalalabad του Αφγανιστάν, μία ομάδα κατοίκων ύστερα από την έγκριση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών κατασκεύασε το FabFi network.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet υψηλών ταχυτήτων. Το FabFi έχει δημιουργηθεί εξ΄ολοκλήρου από open source hardware. Αποτελείται αποκλειστικά από οικοδομικά υλικά και από ηλεκτρονικά κυκλώματα ικανά να μεταδώσουν δεδομένα με ασύρματο τρόπο.
Το FabFi μέχρι στιγμής πλησιάζει τα 4 χιλιόμετρα συνδεσιμότητας με πραγματική ταχύτητα 11.5Mbps. Ενώνει το κέντρο ύδρευσης της πόλης μέχρι και το νοσοκομείο της. Αν και ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, με $60 μόλις δολάρια και χρησιμοποιώντας καλώδια, πλαστικούς σωλήνες και τενεκεδάκια οι κάτοικοι του Jalalabad μπόρεσαν να κατασκευάσουν έναν κόμβο ο οποίος προσφέρει σύνδεση στο Internet ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως δυνατή βροχή και ομίχλη. Site: shareable.net
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιούνιος, 2011, 9:33 πμ. στις Κατηγορίες ΔΙΕΘΝΗ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr