Οι προτάσεις του Αρχιεπίσκοπου για τα δεινά των Ελλήνων

Για τα «δεινά των Ελλήνων» μιλάει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε επιστολές που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο.

Όπως σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος : «Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά», ενώ καταθέτει προτάσεις για την ανακούφιση των Ελλήνων από το άλγος των νέων μέτρων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στις επιστολές του. Μάλιστα τονίζει ότι δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν τόσοι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα, την προδοσία και ενίοτε και την αγανάκτηση των συνανθρώπων μας.

Συγχρόνως ο κ. Ιερώνυμος υποβάλει σειρά προτάσεων για την ανακούφιση των δοκιμαζομένων από την οικονομική κρίση, και συγκεκριμένα:

α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, είτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.

β. Την ενίσχυση των μέτρων για ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα και

γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα την ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.

Αυτά τα μέτρα αν εφαρμοστούν, λέει ο αρχιεπίσκοπος, έχουν τη δύναμη να ξεκουράσουν το δοκιμαζόμενο λαό μας.

 

http://www.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Ιούνιος, 2011, 8:31 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr