ΑΔΡAΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡIΑ ΚΑΙ ΑΠO ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙAΣ

14:12 – FOTO ΣΟΚ…Κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Σας παρουσιάζουμε έρευνα του συμπολίτη μας  Γιώργου Πάνου  για τις εκπομπές ακτινοβολίας από την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Oρεστείων 7 στην οικία Μπαλλή.

OI  FOTO είναι αποκαλυπτικές:

Είναι πάντως απίστευτη η αδιαφορία της Νομαρχίας  Δήμου, νομαρχιακών δημοτικών συμβούλων διότι ο κόσμος ψάχνει μόνος του δεν τον ενημερώνει υπεύθυνα κανείς και βλέπετε πως εμείς επαναφέρουμε ( μετά από έρευνα πολιτών) το όλο θέμα μιας και εντοπίζουμε ανησυχητικά στοιχεία από αυτά που βλέπουμε.

Γιώργος Πάνος :

Τη στιγμή που ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπαλλής ισχυρίζεται ψευδώς ότι η κεραία δεν λειτουργεί διότι η ΔΕΗ έκοψε το ρευμα, ας μιλήσουμε με στοιχεία:

Στοιχείο 1: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NO_RADIATION: Μέτρηση πυκνότητας ισχύος (mW/m2) σε περιβάλλον μακρυά από πηγή ακτινοβολίας. Τιμή 2,5 mw/m2. Ημερομηνία 3-6-2010

Στοιχείο 2: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ PHONE_RADIATION: Μέτρηση πυκνότητας ισχύος (mW/m2) σε απόσταση 20 εκ. από κινητό εν ώρα ομιλίας.Τιμή 348.3 mw/m2 (140 φορές μεγαλύτερη). Ημερομηνία 3-6-2010

Στοιχείο 3: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ STATION_RADIATION: Μέτρηση πυκνότητας ισχύος (mW/m2) εντός παιδικού δωματίου στο τέλος της οδού 11ης Νοεμβρίου, σε απόσταση 50 μέτρων από το σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της οδού Ορεστείων 7.Τιμή 303.3 mw/m2 (120 φορές μεγαλύτερη). Ημερομηνία 3-6-2010

Στοιχείο 4: Η πυκνότητα ισχύος εντός του παιδικού δωματίου είναι παραπλήσια εκείνης του κινητού σε λειτουργία. Στο κινητό όλοι μας μιλάμε για κάποια λεπτά τη μέρα. Στο παιδικό δωμάτιο, ο ανήλικος πάιζει, διαβάζει και κοιμάται.

Στοιχείο 5: Επίσημη και οριστική απάντηση της Ε.Ε.Τ.Τ. (σελίδα1 και σελίδα2) περί της μη ύπαρξης άδειας για τον σταθμό βάσης της οδού Ορεστείων 7. Η ΕΕΤΤ θα κινηθεί κατά των Vodafone και Wind. Κοινοποιεί στην πολεοδομία της Ν.Α. Καστοριάς, αρμόδια πλέον υπηρεσία για την αποξήλωση της κεραίας από τηλεπικοινωνιακής απόψεως.

Στοιχείο 6: Στις 5 Μαΐου 2010 έληξε η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά της απόφασης της Πολεδοδομίας του δήμου Καστοριάς με την οποία κρίθηκε αυθαίρετη και κατεδαφιστέα η κεραιοδιάταξη της οδού Ορεστείων 7. Ένσταση κατέθεσαν η εταιρεία Vodafone και οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής της Ορεστείων7. Ένα μήνα μετά, η επιτροπή ενστάσεων της Πολεδοδομίας του Δήμου Καστοριάς, δεν έχει συνεδριάσει. Στο μεταξύ η κεραία λειτουργεί χωρίς άδεια στις τιμές εκπομπής που καταγράφονται στις φωτογραφίες.

Ελπίζω τα στοιχεία αυτά να είναι επαρκή για να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και της Νομαρχίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι δημοσιογράφοι και οι δημότες. Αν όχι, μάλλον μας αξίζει ότι μας έτυχε. Δεν ξέρω όμως γιατί πρέπει να πληρώνουν για εμάς τα αθώα παιδιά μας.

Σημείωση: η μέτρηση αφορά μόνο την πυκνότητα ισχύος και έγινε με το μετρητή CORNET ED-25G ο οποίος είναι ένας ερασιτεχνικής χρήσης μετρητής μέσου κόστους (περί τα 300 Ευρώ). Οι αρμόδιες υπηρεσίες και η τοπική αυτοδιοίκηση ας χρησιμοποιήσουν την ερασιτεχνική αυτή προσπάθεια ως αφορμή και αφετηρία για μία ακριβή, λεπτομερή και καθολική καταγραφή του χάρτη εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην πόλη και τον Νομό Καστοριάς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Ιούνιος, 2010, 2:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΑΔΡAΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡIΑ ΚΑΙ ΑΠO ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙAΣ”

  1. George

    Μην τρελαίνεστε με τις κεραίες. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως επικινδυνότητα.
    Όταν βγαίνετε στον ήλιο εκτίθεστε σε 1.000.000 mW/m2 και μάλιστα σε συχνότητες πολύ υψηλότερες και πολύ πιο επικίνδυνες από αυτές του κινητού.
    Οταν κάθεστε μπrοστά από το τζάκι σας εκτίθεστε σε πάνω από 15.000.000 mW/m2.
    Η στάθμη που μετράτε είναι ασήμαντη (είναι εντός των επιτρεπτών ορίων) και πιθανότερα προέρχεται από τους σταθμούς ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην περιοχή, που εκπέμπουν αρκετά κιλοβατ.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr