Το αγροτικό πετρέλαιο βάζει στο μάτι ο Βενιζέλος

την εξίσωση του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο με το 80% του ειδικού φόρου που ισχύει σήμερα περιλαμβάνει νέα τροπολογία που καταθέτει μαζί με τον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής θα ισχύσουν και για το αγροτικό πετρέλαιο οι αλλαγές που θα ισχύσουν για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές για το πετρέλαιο θέρμανσης στο Μεσοπρόθεσμο είναι οι εξής:

– Σταδιακά και μέχρι τις 31/12/2013 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί στα επίπεδα του 80% του σημερινού ειδικού φόρου. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του θα αυξηθεί σε σημερινές τιμές στα 1,30 ευρώ το λίτρο από 90 λεπτά το λίτρο που είχε κλείσει τον περασμένο Απρίλιο.

– Αύξηση κατά 5 λεπτά το λίτρο στη λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15. Ορίζεται ότι από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που είναι σήμερα ο φόρος, αυξάνεται σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.

www.agronews.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιούνιος, 2011, 5:37 μμ. στις Κατηγορίες ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr