ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

00:10 – Βροχή θα πέσουν τα νέα μέτρα το φθινόπωρο, σε περίπτωση – κρίνεται αρκετά πιθανή – που υπάρξουν αποκλίσεις από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για να πάρουμε την απαραίτητη επόμενη δόση του δανείου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ δεδομένα πρέπει να θεωρούνται σε αυτή την περίπτωση: – ο τερματισμός των επιδομάτων που αντικατέστησαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων – κατάργηση των ίδιων επιδομάτων για τους συνταξιούχους – εκ νέου περικοπή ως κατάργηση των υπερωριών στο Δημόσιο – αποσύνδεση των συντάξεων από τον πληθωρισμό – περαιτέρω αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 20 λεπτά – περαιτέρω αύξηση κατά 10 λεπτά στα καύσιμα – μείωση των δημοσίων επενδύσεων κατά 200 εκ. ευρώ – μείωση των επιχορηγήσεων κατά 30% – αναβολή της θεσμοθέτησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος – μείωση των επιδομάτων ανεργίας – μέτρο που προβλεπόταν για το 2011 αλλά θα επισπευθει – περαιτέρω μείωση των κοινωνικών παροχών κατά 400 εκ. ευρώ – μείωση των δαπανών των υπουργείων κατά 300 εκ. ευρώ – περαιτέρω αύξηση του φόρου πολυτελείας – επιβολή φόρου σε εταιρικές αμοιβές σε είδος – περιορισμός δαπανών των δήμων πέραν όσων προβλέπει ο “Καλλικράτης” κατά 500 εκ. ευρώ – αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων Σύμφωνα με τα ΝΕΑ πηγές της Κομισιόν αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις έχουν ήδη αρχίσει καθώς η πρώτη αξιολόγηση τον Ιούλιο – κλιμάκιο του ΔΝΤ έρχεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για τη σύνταξή του- δεν θα κρίνει ικανοποιητική την πρόοδο της Ελλάδας. Μεγάλη υστέρηση εσόδων Το πιο σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι οτι ο κρατικός εισπρακτικός μηχανισμός, όπως ήταν αναμενόμενο, αδυνατεί να εισπράξει αυτά που προβλέπει ο προυπολογισμός. Ετσι, μόνο απο τον ΦΠΑ υπάρχει -στο πρώτο 4μηνο του 2010- υστέρηση που φτάνει το 1 δισ. ευρώ. Να θυμίσουμε οτι απο το κόψιμο των δώρων σε μισθούς και συντάξεις εξοικονομήθηκε 1,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ήδη το μεγαλύτερο μέρος της θυσίας των μισθωτών πήγε χαμένο αφού θα πρέπει να αναπληρωθούν τα έσοδα απο τον ΦΠΑ που λείπουν απο τον προυπολογισμό. Σημειώνεται ότι η λήψη της επόμενης δόσης του δανείου τον Οκτώβριο και της τρίτης δόσης το Δεκέμβριο (από 9 δισ.) θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς η χώρα δεν έχει άλλους πόρους αφού έχει απεμπολήσει το δικαίωμα να στραφεί στις αγορές – ακόμη και αν το είχε είναι αμφίβολο ότι θα μπορούσε να δανειστεί με ικανοποιητικό επιτόκιο – μέχρι το 2012. Καθησυχάζει ο Παπακωνσταντίνου Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου» εμφανίζεται αισόδοξος ως προς την εκταμίευση των δόσεων από το μηχανισμό στήριξης της χώρας μας και τονίζει πως δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα, αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Ιούνιος, 2010, 12:16 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr