ΟΙ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

foto αρχείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου είχαν οι 13 Περιφερειάρχες με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  κ. Γιάννη Σγουρό.
Οι Περιφερειάρχες έθεσαν όλα τα θέματα οικονομικής και λειτουργικής φύσης που απασχολούν τον θεσμό μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ που από σήμερα 1η Ιουλίου αναλαμβάνουν οι Περιφέρειες.
Ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Α. Παπανδρέου υποδεχόμενος τους 13 Περιφερειάρχες μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Είστε θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που θέλει να φέρει την εξουσία, την Πολιτεία κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, για  να αντιμετωπίσει πραγματικά τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς.
Σήμερα είστε εδώ γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας την βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ. Και αυτό έχοντας κατά νου τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, τις δύσκολες στιγμές για τον πολίτη, τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία, διότι εγώ θεωρώ και θεωρούμε και ως Κυβέρνηση ότι η Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απασχόληση».
«Ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό να μικρύνει η απόσταση μεταξύ Υπουργείων και Περιφερειών»  τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  κ. Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε ότι «Οι Περιφέρειες πλέον έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, χρειάζονται όμως την τεχνική υποστήριξη από πλευράς Κυβέρνησης».
Νωρίτερα οι 13 Περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Χάρη Καστανίδη και τον Υφυπουργό κ.Πάρι Κουκουλόπουλο και είχαν διεξοδική συζήτηση για όλα τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» τους πρώτους έξι μήνες. Ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού κατέγραψε όλα τα προβλήματα δεσμεύτηκε να υπάρξουν λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για όσα αφορούν τη λειτουργία του θεσμού και υποσχέθηκε ότι με επισκέψεις του σε κάθε Περιφέρεια θα εξεταστούν και θα δοθούν λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζει η καθεμιά ξεχωριστά.

Από το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Ιούλιος, 2011, 5:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr