Μαραθώνιος κολύμβησης στην τεχνητή λίμνη του Βράχου σε υψόμετρο 950μ.!!!

Δεκάδες κολυμβητές απ’ ολόκληρη την Ελλάδα, συμμετείχαν σε μαραθώνιο κολύμβησης, που έγινε σε τεχνητή λίμνη, στο ορεινό χωριό Βράχος της Καστορίας, που έχει υψόμετρο 950μ. και οι μόνιμοι κάτοικοί του είναι μόνο 12. Συνολικά 55 κολυμβητές, από διάφορες πόλεις βούτηξαν στο παγωμένο νερό που έρχεται απευθείας από μια βουνίσια πηγή και χάρηκαν τα 1.750 μέτρα κολύμβησης. Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι στις όχθες της λίμνης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κάτοικοι από όλα τα γειτονικά χωριά,


που φόρεσαν τα καλά τους κι έκαναν κερκίδα. «Ηταν ένα αναπάντεχο γεγονός και ο κόσμος το χάρηκε σαν πανηγύρι. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να επισκέπτονται τόσοι άνθρωποι ένα μικρό χωριουδάκι 5 – 10 κατοίκων», λέει η Βίκυ Αδαμοπούλου, βραχιώτισα εκπαιδευτικός και εκ των διοργανωτών του μαραθωνίου. Η τεχνητή λίμνη του Βράχου κατασκευάστηκε πριν από έναν χρόνο, όμως παρέμενε επί τουλάχιστον μια δεκαετία όνειρο του βραχιώτη τοπογράφου μηχανικού Σωτήρη Βακόπουλου. Χωράει 2 εκατ. κυβικά μέτρα νερό κι έχει μέγιστο βάθος 35 μέτρα.

«Τόσο κόσμο είχα χρόνια να δω στο χωριό μας. Ζωντάνεψε ο τόπος κι η αιτία είναι η λίμνη των φασολιών». Πριν από μερικές μέρες, νέοι και γέροι από τα χωριά της περιοχής του Αργους Ορεστικού στην Καστοριά ανηφόρισαν προς τον Βράχο, ένα ορεινό χωριουδάκι μόλις 12 μόνιμων κατοίκων, που κάποτε έσφυζε από ζωή.
Τη ζωή στον Βράχο επανέφερε για δύο μέρες μια τεχνητή λίμνη, η οποία κατασκευάστηκε για το πότισμα των φασολιών του κάμπου και φιλοξένησε στα παγωμένα νερά της δεκάδες κολυμβητές που ανηφόρισαν ώς εκεί για έναν μαραθώνιο κολύμβησης.
Η τεχνητή λίμνη, σε υψόμετρο 950, σε ένα κοίλωμα του βουνού Οντρια στην οροσειρά του Βοΐου, ήταν η τέλεια ευκαιρία, σκέφτηκε λίγο καιρό πριν ο βραχιώτης Αλέξανδρος Σαμαράς για να ζωντανέψει ο τόπος. «Διαπιστώσαμε μαζί με τον προπονητή μαραθώνιας κολύμβησης Νικόλα Ρεπανά ότι έπρεπε να διοργανωθεί στη λίμνη ένας κολυμβητικός μαραθώνιος και το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό», λέει ο κ. Σαμαράς.
Συνολικά 55 κολυμβητές από διάφορες πόλεις βούτηξαν στο παγωμένο νερό που έρχεται απευθείας από μια βουνίσια πηγή και χάρηκαν τα 1.750 μέτρα κολύμβησης. Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι στις όχθες της λίμνης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κάτοικοι από όλα τα γειτονικά χωριά, που φόρεσαν τα καλά τους κι έκαναν κερκίδα. «Ηταν ένα αναπάντεχο γεγονός και ο κόσμος το χάρηκε σαν πανηγύρι. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να επισκέπτονται τόσοι άνθρωποι ένα μικρό χωριουδάκι 5 – 10 κατοίκων» δήλωσε η Βίκυ Αδαμοπούλου, βραχιώτισα εκπαιδευτικός και εκ των διοργανωτών του μαραθωνίου.
Η τεχνητή λίμνη του Βράχου κατασκευάστηκε πριν από έναν χρόνο, όμως παρέμενε επί τουλάχιστον μια δεκαετία όνειρο του βραχιώτη τοπογράφου μηχανικού Σωτήρη Βακόπουλου. Χωράει 2 εκατ. κυβικά μέτρα νερό κι έχει μέγιστο βάθος 35 μέτρα. Η δημιουργία της έδωσε ανάσα στην παραγωγή φασολιών στον κάμπο του Αργους.
http://www.katoci.com

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Ιούλιος, 2011, 3:23 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr