Όλοι στο Ταμείο, εκτός η Εκκλησία…

Δεκτό το αίτημα της Ιεράς Συνόδου.

Τη συγκεκριμένη διαβεβαίωση έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σε συνάντηση που είχαν το πρωί στη Μονή Πετράκη,  με αντικείμενο την αναζήτηση τρόπων ενεργούς συμμετοχής της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις Ιεραρχών για τη φορολόγηση της Εκκλησίας, τόνισε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει το Σεπτέμβριο και μέχρι τότε υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για κοινή διαβούλευση.
«Εθνική συστράτευση»

«Η Εκκλησία συμβάλλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, η κρίση δεν είναι μόνον οικονομική: «Έίναι και κοινωνική, είναι και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή, άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας».

Ο υπουργός έκανε λόγο για μία πανστρατιά, μία «πραγματική εθνική συστράτευση», με στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Ως ωφέλιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τη συνεργασία του με τον υπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας ότι δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά.

«[…] Η Εκκλησία πάντοτε σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι στον λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα συνεχίσει την ίδια πορεία, κάτω όμως από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως το θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη» σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε αποδέσμευση μεγάλων εκτάσεων της Εκκλησίας, υπό τον ορό τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της θα διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ξεκαθάρισε στον κ. Βενιζέλο ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να εκποιήσει εκκλησιαστική περιουσία ούτε σε ξένους ούτε σε Έλληνες.

Πηγή  ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Ιούλιος, 2011, 9:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr