Προωθείται το σχέδιο εξυγίανσης, προστασίας και ανάδειξης της λίμνης της Καστοριάς

14:12 – Σιγά σιγά ο νομάρχης, μιας και ενδιαφέρεται για τον διευρυμένο δήμο ξεκινά να ανακοινώνει θέματα που σχεδόν τα είχε ξεχάσει. Τις επόμενες μέρες κ. Λιάντση θα σας θυμίσουμε και μεις μερικά. Διαβάστε το άρθρο που είδαμε σήμερα στο ΑΠΕ :

Ο καθαρισμός της λίμνης της Καστοριάς, η λήψη μέτρων ώστε να μην καταλήγουν σε αυτήν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών και η μέριμνα για την προστασία του οικοσυστήματος από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είναι οι τρεις βασικοί άξονες του σχεδίου εξυγίανσης, προστασίας και ανάδειξης της λίμνης που προωθούν επιστήμονες και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης από την περιοχή.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Σύμφωνα με τον νομάρχη, επόμενο βήμα είναι η προώθηση του σχεδίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε εκείνο να προχωρήσει στις μελέτες εφαρμογής από τις οποίες θα προκύψει και το κόστος του εγχειρήματος.

Το σχέδιο, που ετοίμασε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοζάνης, σε συνεργασία με τους επιστήμονες και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης από τον νομό Καστοριάς, λαμβάνει επίσης πρόνοια για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων από περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στον βιολογικό καθαρισμό αλλά και για την λειτουργία τηλεθέρμανσης μέσω της χρήσης του νερού της λίμνης ή της χρήσης βιομάζας. Τις επόμενες μέρες το επιχειρησιακό σχέδιο θα παρουσιαστεί στο νομαρχιακό συμβούλιο Καστοριάς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούνιος, 2010, 2:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr