Δεν μειώνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ με τα νέα κατώτατα όρια, λέει το υπουργείο Εργασίας

Το Μεσοπρόθεσμο ή ο εφαρμοστικός δεν φέρνει μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας τις επικρίσεις από τη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα.
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο αλλά και τη δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «καμία μείωση δεν επέρχεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο αλλά ούτε με οποιοδήποτε άλλο νόμο στις συντάξεις του ΟΓΑ και στα κατώτερα όρια των άλλων ταμείων».
Το υπουργείο συνεχίζει αναφέροντας πως «η μόνη αλλαγή που γίνεται είναι αυτή που στοχεύει να βάλει τέλος στην καταστρατήγηση του νομοθετικού πλαισίου το οποίο ισχύει για τους μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα», με θεσμοθέτηση αντικειμενικών κριτηρίων με τα οποία αποδεικνύεται η μόνιμη διαμονή.

«Έτσι δεν μπορούν να παίρνουν χωρίς πολλές φορές να έχουν ασφαλιστεί καθόλου, συντάξεις από τη χώρα μας κάτοικοι γειτονικών χωρών οι οποίοι απλά έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα» αναφέρει το υπουργείο.
Η μείωση της κρατικής δαπάνης για τις συντάξεις του ΟΓΑ, υποστηρίζει το υπουργείο, είναι αποτέλεσμα της ωρίμανσης του συστήματος ασφάλισης που οδηγεί με βάση τον ιδρυτικό νόμο του 1997 σε αύξηση του ανταποδοτικού ποσού σταδιακά (που προκύπτει από τις εισφορές) αντί του προνοιακού που εφαρμόζεται κυρίως για τους παλιούς συνταξιούχους του ΟΓΑ.
«Καμία μείωση δεν επέρχεται στις συντάξεις του ΟΓΑ και των άλλων Ταμείων με το θεσμό των κατώτατων ορίων» επαναλαμβάνει η ανακοίνωση του υπουργείου.in.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούλιος, 2011, 11:10 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr