ΟΔΟΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΑΜΥΝΤΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ

14:25 – H ΟΔΟΣ που ασκεί από τις στήλες της κριτική σε πράξεις, παραλείψεις και στο στίγμα των πολιτικών και δημοσίων προσώπων, ιδιαίτερα δε στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και ιδεολογίας, έλαβε προς δημοσίευση την πιο κάτω επιστολή του κ. Αμύντα Παπαθανασίου από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής εκ μέρους των εκεί τμημάτων της Παμμακεδονικής.

Η επιστολή απευθύνεται στον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, βουλευτή Καστοριάς και πρόεδρο της Βουλής και διακρίνεται για το ύφος διαμαρτυρίας και απογοήτευσης που εκφράζει.
Η εφημερίδα καταχωρεί την επιστολή, περίπου όπως έχει. Δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις και τις κρίσεις.
Επισημαίνει την αντίφαση μεταξύ των προσφωνήσεων «αγαπητέ» και του τελικού στίγματος και αποδίδει το στυλ της, τόσο στο γεγονός ότι ο συντάκτης της ζει και εργάζεται όπως φαίνεται στην γνωστή πόλη της Ν. Αφρικής, στην οποία η ατομική και κοινωνική επιβίωση των μεταναστών απαιτεί σκληρό αγώνα σε εχθρικό και επικίνδυνο περιβάλλον. Αλλά και στο ότι ο συντάκτης της αναφέρεται στο νέο Μακεδονικό ζήτημα, που εξάπτει τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων της Διασποράς και πολύ περισσότερο των Μακεδόνων.

Εφ’ όσον έγιναν έτσι τα γεγονότα, έμεινε φαίνεται θορυβημένος από την άποψη που καλλιεργείται ευρύτατα τα τελευταία χρόνια στην ελληνική πολιτική σκηνή σύμφωνα με την οποία, την ευθύνη για τις ατυχίες στο νέο μακεδονικό ζήτημα, δεν την έχουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδος (με τους κάθε φύσης και θέσης αξιωματούχους τους) αλλά οι απλοί Έλληνες της Παμμακεδονικής και των άλλων ακόμη και υπερευαίσθητων οργανώσεων.
Όσο για το ύφος του κ. Πετσάλνικου για το οποίο εκφράζει την διαφωνία του ο επιστολογράφος, «δικαιολογείται» να απορεί: Αλλά πως αλλιώς -αν όχι παντοδύναμος κάτοχος της μόνης αλήθειας- μπορεί να αισθάνεται κάθε μέσος Έλληνας όταν μετά από 25 χρόνια συνεχούς βουλευτικής εκλογής, είναι και πρόεδρος της Βουλής;

***
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

Επειδή στο πρόσωπό σας βλέπαμε όλοι τον δεύτερο στην ιεραρχία μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήρθαμε από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να εκφράσουμε τις σκέψεις αλλά και τις ανησυχίες μας για τον τόπο που μας γέννησε και μας κάνει να είμαστε πάντοτε πολύ περήφανοι.
Ήρθαμε επίσης διότι στην συνείδησή μας η αδιαφορία ισοδυναμεί με καθαρή προδοσία όταν η πατρίδα Ελλάδα πληγώνεται, κινδυνεύει και υποφέρει. Ήρθαμε ακόμη διότι περιμέναμε με αγωνία, ενίσχυση θάρρους και ελπίδας.

Όλες οι Παμμακεδονικές οργανώσεις παγκοσμίως έχουν, όπως γνωρίζετε, διαχρονική αξία και το εθνικό καθήκον ριζωμένο μέσα τους από τότε που δημιουργήθηκαν – σε αντίθεση με την δική σας θέση όπου υπηρετείτε με σοβαρή αλλά όχι διαχρονική αποστολή.
Ειδικά για την «Παμμακεδονική των ΗΠΑ» παρακαλούμε να ανατρέξετε λίγο στην αρχή της γέννησής της, σε παλαιά και φοβερά χρόνια κατά τα οποία η τότε «Κομμουνιστική-Τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία» επιβουλεύονταν με κάθε μέσο την πατρίδα μας.

Οι άνθρωποι οι οποίοι με ιδιαίτερο σεβασμό, πέρασαν το κατώφλι της Βουλής, στις 18 Μαρτίου 2010, για να σας συναντήσουν, εκπροσωπούσαν τους Μακεδόνες του εξωτερικού, οι οποίοι, όπως και όλοι οι Έλληνες στα «ξένα» κρατούν την δάδα του ελληνισμού, η οποία φωτίζει την πορεία της πατρίδας μας στον κόσμο ολόκληρο όπως έλεγε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος πριν από πολλά χρόνια…

Αντί υποδοχής όμως σας ακούσαμε να καταλογίζετε με περίεργο ύφος, ευθύνες στην ομογένεια, για την άστοχη και προδοτική στάση… όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε όλη την πορεία του Σκοπιανού!! Το εξωφρενικό αυτό γεγονός μας αιφνιδίασε αλλά ταυτόχρονα μας δημιούργησε και τεράστια αμφιβολία για την ενημέρωσή σας στο εθνικό μας θέμα.

Η «ανακριτική» συμπεριφορά σας προς την άξια Πρόεδρό μας όπως π.χ. «είσαι και καθηγήτρια», «τι επιχειρήματα είναι αυτά που προβάλλεις», «είσαι απληροφόρητη» κλπ, και η επιμονή σας να προσβάλλετε και να μειώνετε συνεχώς την «Πρόεδρο των Παμμακεδονικών Οργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο», φανερώνει ότι μόνο πλήρη άγνοια του ζητήματος αλλά και έλλειψη αγωγής.

Όσο για την αξία των διαφόρων «συμβούλων» σας που ήταν κοντά σας, ασφαλώς ήταν μηδαμινή, εάν κρίνουμε από την ενημέρωσή τους για τον υποτιθέμενο «θάνατο» του γνωστού Γκλιγκόρωφ, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός Σκοπιανός που δήλωσε απερίφραστα ότι: «οι Σκοπιανοί είναι Σλαβομακεδόνες και δεν έχουν καμμιά σχέση με τον Φίλιππο, τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Έλληνες Μακεδόνες».
Η ενημέρωση των «συμβούλων» σας υπήρξε, επιεικώς, μείγμα άγνοιας και ανοησίας, που προδίδει πλήρη ανεπάρκεια, για την οποία και ευθύνεσθε από πολιτική άποψη.

Ασφαλώς αγαπητέ κ. Πετσάλνικε, εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι ήταν δυνατόν να υποδείξουμε την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας στην υπεύθυνη κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία. Όμως είμαστε Μακεδόνες και πρέπει αυτό να το δείχνουμε όταν το ζητάει η πατρίδα, έστω κι αν όπως κατά περίεργο τρόπο μας τονίσατε πολλές φορές ότι είμαστε «λίγο κατώτεροι Μακεδόνες από εσάς προσωπικά» σε μια περίεργη «κλίμακα αγάπης» όλων μας για την Μακεδονική μας γη.
Σεβόμεθα πάντως την παρακαταθήκη αγάπης για την πατρίδα που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, πολλοί από τους οποίους την πότισαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Βουλής.

Ήρθαμε ακόμη διότι ακολουθούμε τον αλησμόνητο Ίωνα Δραγούμη που μας έλεγε ότι: «Εάν δεν πεις στον εαυτό σου, εγώ θα σώσω αυτόν τον τόπο και πως αν δεν το κάνω εγώ, κανένας άλλος δεν θα μπορέσει, τότε αυτός ο τόπος δεν σώζεται με τίποτα…».

Για τους παραπάνω λόγους θα είμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, έστω κι αν αυτό σας ενοχλεί, όπως μας δώσατε να καταλάβουμε, αλλά γιατί αλήθεια να αισθάνεστε τόσο πολύ ενοχλημένος;
Από την όλη συνάντησή μας φύγαμε με την βεβαιότητα ότι όχι μόνο αδιαφορείτε αλλά και αγνοείτε βασικά ζητήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Σας έγραψα τα παραπάνω με πλήρη επίγνωση όλων των συνθηκών και με την μαρτυρία όλων των μελών της επιτροπής που σας επισκεφτήκαμε.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να επαναλάβω ότι τιμώ απόλυτα τον τίτλο που φέρετε αλλά σας επιστρέφω την αχαρακτήριστη προσωπική συμπεριφορά σας απέναντι όλων μας.

Αμύντας Παπαθανασίου
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής

Το alphafm.gr αναδημοσίευσε το άρθρο από την τοπική εφημερίδα » ΟΔΟΣ »

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούνιος, 2010, 2:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr