Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

19:50 – Στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων προχωρούν, εν μέσω θέρους, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Η απογραφή θα τροφοδοτήσει την υπό σύσταση Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε μέσω αυτής να γίνεται η καταβολή των αμοιβών όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

«Με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο δυναμικό του και πλήρη έλεγχο των πληρωμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση. Η απογραφή αφορά στο προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ).

Θα διεξαχθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου. Οι υπάλληλοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών θα απογραφούν κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών. Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς

Κάθε υπάλληλος θα αποκτήσει μοναδικό Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (ΕΚΜΔΗ). Κωδικός θα δίδεται και σε όποιον προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής.

Εάν υπάρξουν προβλήματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων ή σε περίπτωση που ένα υπάλληλος δεν έχει απογραφεί, η Ενιαία Αρχή πληρωμών θα πρέπει μετά από διάστημα τριών μηνών να παύσει προσωρινά την καταβολή των μισθών των εν λόγω αμειβομένων. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές θα καταβάλλονται αναδρομικά.

Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση συστήνεται και η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, Χ.Ε.Π., αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου. Μετά την έναρξη λειτουργίας της, η καταβολή αμοιβών με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα απαγορεύεται και θα θεωρείται άκυρη.

Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΑΠ μέχρι τις 31 Αυγούστου. ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούνιος, 2010, 7:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων”

 1. Ioannis Karras

  Ηλεκτρονική υπηρεσία της απογραφής μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο.

  Όποιος μπορέσει να συμπληρώσει το έντυπο απογραφής με σκοπό να κάνει
  αντιγραφή στοιχείων και επικόλληση (copy – paste) να μας το πει!
  Σκέφτομαι σοβαρά πλέον να αλλάξω επάγγελμα και από καθηγητής
  Πληροφορικής να γίνω Παπάς! Έτσι σκέφτονται χιλιάδες συνάδελφοί μου για να αποδώσουμε επιτέλους!!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr