Διπλή «πρωτιά» για τον Δήμο Γρεβενών

20:11 – Στο ιδιαίτερης σημασίας έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Γρεβενών» συνολικού προϋπολογισμού 12.300.000 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος την 7-6-2010.

Το έργο αυτό δίνει μια διπλή «πρωτιά» στον Δήμο Γρεβενών

  • Είναι το πρώτο έργο στο Νομό Γρεβενών που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις

  • Και είναι το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο από τα έργα που εντάχθηκαν έως τώρα στο ΕΣΠΑ σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Γρεβενών είναι η εξής:

Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Το μεγάλο έργο της Αντικατάστασης του δικτύου Ύδρευσης του πόλης των Γρεβενών και της κατασκευής νέων δεξαμενών ύδρευσης είναι πλέον γεγονός.

Πριν λίγες μέρες, με την υπογραφή του Γ. Γ. της Περιφέρειας. Δυτ. Μακεδονίας εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, στον άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής».

Το έργο, προϋπολογισμού 12.300.000 ευρώ, είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ σε επίπεδο Ν. Γρεβενών, καθώς επίσης αξίζει ιδιαίτερα να τονιστεί πως είναι το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο της Δυτ. Μακεδονίας που μέχρι σήμερα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Με την ένταξη του έργου, κλείνει ένας επίπονος κύκλος έντονης προσπάθειας, που η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΓ κατέβαλαν.

Στόχος μας είναι με το έργο αυτό να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών, βελτιώνοντας απ’ τη μια κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, που όλα αυτά τα χρόνια πίνουν νερό μέσα από ένα δίκτυο πεπαλαιωμένο και προβληματικό, και εξοικονομώντας απ’ την άλλη σημαντικότατες ποσότητες νερού, που δυστυχώς μέχρι τώρα χάνονται στη γη. Ο στόχος αυτός πλέον με την ένταξη του έργου φαίνεται πως απόλυτα επιτυγχάνεται, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα σε σύντομο χρόνο να έχουμε ένα δίκτυο σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές, ικανό να καλύψει τις ανάγκες της πόλης μας τουλάχιστον για τα επόμενα 40 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή μας κάνει περήφανους γιατί προσπάθειες χρόνων δικαιώνονται, καθιστώντας το Δήμο Γρεβενών πρωταγωνιστή σε έργα πνοής και προοπτικής. Σε έργα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Πιστεύω πως αυτή είναι μόνο η αρχή, για να προχωρήσουμε πιο κάτω, στην ολοκληρωμένη υλοποίηση του πολυετούς μας σχεδιασμού και των σημαντικών παρεμβάσεων που έχουμε προγραμματίσει.

Την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου μαζί με τους μελετητές και την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΓ θα παρουσιάσουμε αναλυτικά την μελέτη που πρόκειται να υλοποιηθεί και βέβαια το πώς αυτή, μέσα από τις καινοτομίες που περιέχει θα επηρεάσει καθοριστικά την καθημερινότητά μας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Ιούνιος, 2010, 8:35 μμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr