ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – «Εξωραϊσμός Δημοσίων Κτιρίων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤην Τρίτη 5 Ιουλίου ,στα πλαίσια της δράσης «Εξωραϊσμός Δημοσίων Κτιρίων» και με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011» , ξεκίνησε η αποκατάσταση του κτιρίου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Τουρισμού-Υγείας-Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» του Δήμου Καστοριάς. Η εν λόγω ενέργεια διήρκεσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα αρχίζοντας με τον χρωματισμό της εξωτερικής όψης του κτιρίου από ομάδες παιδιών που ασχολούνται με το graffiti και οι οποίες συμμετείχαν στην εν λόγω δράση εθελοντικά .

Ακολούθησε ο σχεδιασμός του κτιρίου με graffiti ,και την Πέμπτη και την Παρασκευή 7 & 8 Ιουλίου οι ομάδες έδωσαν στα graffiti την τελική τους μορφή .

Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από την Καστοριά ,την Κοζάνη και την Πάτρα και η θεματολογία των σχεδίων στηρίχτηκε στο φυσικό περιβάλλον της πόλης και τις ομορφιές της, τα πολιτιστικά της μνημεία, καθώς και στα αξιοθέατα της πόλης , το Σπήλαιο του Δράκου και τον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό.

Η δράση είχε ως στόχο , πέρα από την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του ανωτέρω κτιρίου ,το οποίο παρά τις προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών ,επί 12ετίας ,αποτελούσε αισθητική παραφωνία λόγω των άναρχων συνθημάτων , να δώσει στους καλλιτέχνες, τα παιδιά που ασχολούνται με το graffiti, ένα χώρο έκφρασης ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά και στους κατοίκους της πόλης της Καστοριάς την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αυτή τη νέα και ενδιαφέρουσα μορφή τέχνης .

Ο Δήμος Καστοριάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» , ευελπιστούν στην ένδειξη σεβασμού από όλους τους πολίτες , όλων των ηλικιών, προς την καλλιτεχνική αυτή δημιουργία με την οποία αναβαθμίστηκε αισθητικά η περιοχή του πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας .

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιούλιος, 2011, 10:46 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr