Πρόστιμο 60.000 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΔΕΗ

Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στη ΔΕΗ, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, το πρόστιμο επιβλήθηκε για την εκμετάλλευση του «Ορυχείου Πτολεμαΐδας» με τρόπο που δεν προσδιορίζεται στην εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη. Παράλληλα από την Περιφέρεια διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα για την απαραίτητη διαβροχή στο χώρο των εργασιών του ορυχείου ώστε να μην διαφεύγει η τέφρα στον αέρα.

«Η συμπεριφορά της ΔΕΗ είναι απαράδεκτη και προκλητική. Η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, η αξιοποίηση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών και η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιούλιος, 2011, 1:17 μμ. στις Κατηγορίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr