ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ…

12:40 – Επιχείρηση-«σκούπα» ξεκινά η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα στοχεύοντας στην πλήρη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και στην αναλυτική καταγραφή των αμοιβών τους, οι οποίες θα καταβάλλονται πλέον…
από τη νεοσυσταθείσα Ενιαία Αρχή Πληρωμών, όπως περιγράφεται στην κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης.

Η διαδικασία της απογραφής των υπαλλήλων στο Δημόσιο θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, ενώ τα ΝΠΔΔ και οι ΟΤΑ (λόγω «Καλλικράτη») οφείλουν να απογράψουν υπάλλήλους τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Οσοι εργαζόμενοι δεν έχουν απογραφεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου, δεν θα πληρώνονται.

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι με τη διαδικασία της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων θα αποκτήσει μία καθαρή εικόνα για τον τελικό αριθμό των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, με τη διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, αναμένεται να εξοικονομηθούν έως και 300 εκ. ευρώ, εάν εντοπιστούν οι περιπτώσεις εργαζομένων που δεν δηλώνουν επιδόματα ή αμοιβές από συμμετοχές σε επιτροπές, οι «διπλοθεσίτες» του Δημοσίου, καθώς και όσοι εισπράττουν επιδόματα τα οποία δεν δικαιούνται.
Πώς θα γίνει η απογραφή
Η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει ότι θα απογραφούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και τις 23 Ιουλίου.
Οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα απογραφούν το διάστημα 1-9 Ιουλίου. Την απογραφή συντονίζει η Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Κάθε υπάλληλος υποχρεούται να συμπληρώσει μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής η οποία βρίσκεται στον ιστότοπο www.apografi.gov.gr και περιέχει πεδία που αφορούν τα προσωπικά στοιχεία του υπαλλήλου (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ κτλ.), τα στοιχεία της υπηρεσιακής κατάστασης και τέλος τους τίτλους σπουδών του.
Οι εργαζόμενοι που δεν γνωρίζουν τη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων θα μπορούν να απευθύνονται στην ομάδα υποστήριξης η οποία θα δημιουργείται σε κάθε διεύθυνση προσωπικού. Σε περίπτωση που ένας υπάλληλος βρίσκεται σε άδεια κατά τη διάρκεια της απογραφής, μπορεί, ύστερα από αίτησή του, να απογραφεί από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Προσωπικού. Αντίστοιχα, όσοι εργαζόμενοι απουσιάζουν λόγω ασθένειας, απογράφονται με ευθύνη των διευθύνσεων προσωπικού στις υπηρεσίες που υπηρετούν.
Ο υπάλληλος, με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης των στοιχείων, θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τη σελίδα στην ηλεκτρονική βάση που «φιλοξενεί» η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και θα λαμβάνει έναν κωδικό με τον οποίο θα έχει πρόσβαση στην ατομική ηλεκτρονική σελίδα που έχει δημιουργηθεί. Η υποβολή ψευδών στοιχείων αποτελεί ποινικό και πειθαρχικό παράπτωμα.
Διασταύρωση στοιχείων
Σε πρώτη φάση η νεοσυσταθείσα Ενιαία Αρχή Πληρωμής του υπουργείου Οικονομικών υποχρεούται να διασταυρώσει τα στοιχεία της απογραφής με το ΤΑΧΙS και τις βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σε όσους εργαζόμενους πραγματοποιείται επιτυχής διασταύρωση στοιχείων, αποδίδεται ένας μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) με τον οποίο θα πληρώνονται στο μέλλον μέσω τραπέζης. Αν μέχρι τον Οκτώβριο δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία κάποιου υπαλλήλου, σταματά η μισθοδοσία του μέχρι να διασταυρωθούν.

Ρεπορτάζ : Νίκος Β. Τσίτσας
(από το Έθνος)
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Ιούνιος, 2010, 12:42 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr