ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ » Το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τέτοιες ενέργειες είναι να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και σε μείωση τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Για ακόμη μία χρονιά, οι μηλοκαλλιεργητές του Νομού Καστοριάς υπέστησαν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή τους από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του περασμένου Μαΐου, με αποτέλεσμα η ακαρπία να κυμαίνεται από 30%-80%.

Σε σχετική Ερώτηση (αρ. πρωτ. 18022/15-6-2011) που κατέθεσε για το θέμα ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, έλαβε την απάντηση (αρ. πρωτ. 1411/7-7-2011) πως η ακαρπία δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.ΓΑ.! Ενδέχεται όμως να ενταχθεί σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, με την προϋπόθεση ότι τα αίτια που την προκάλεσαν είναι συμβατά με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και των Κοινοτικών Κατευθυντήριων Γραμμών, για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013 (2006/C319/EK).

Όπως γνωρίζουν οι αγρότες του Νομού μας, στο παρελθόν, σε παρόμοιες περιπτώσεις, η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέβαλε άμεσα τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους και μάλιστα εντός του ίδιου έτους. Η νέα «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ξαφνικά ανακάλυψε πως οι άνθρωποι του μόχθου δε δικαιούνται αποζημίωση ενώ τους δίνει την ελπίδα πως αν είναι τυχεροί, μπορεί να πάρουν υπό προϋποθέσεις «ψίχουλα» στο μέλλον.

Δυστυχώς, μόνο ο κ. Σκανδαλίδης μπορεί να μας πει, πώς κάτι που επί σειρά ετών ήταν νόμιμο, ξαφνικά έγινε παράνομο; Παράλληλα, του υπενθυμίζουμε πως κατά το πρόσφατο παρελθόν, σε παρόμοιες καταστροφές, η προκάτοχός του κα Μπατζελή, υποσχέθηκε στους μηλοκαλλιεργητές αποζημιώσεις (χωρίς να τις δώσει τελικά) δύο φορές σε διάστημα λίγων μηνών (Μάρτιος 2010 και Οκτώβριος 2010), δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων.

Το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τέτοιες ενέργειες είναι να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και σε μείωση τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Το μόνο που θα έχουν σε λίγο προς πώληση οι μηλοπαραγωγοί του Νομού μας θα είναι τα ξύλα από τα δέντρα τους για το τζάκι και τις ξυλόσομπες το χειμώνα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούλιος, 2011, 10:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr