«ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, σχετικά με τα «Προβλήματα και τις προοπτικές στο χώρο της Υγείας» ενόψει του σχεδίου αναδιάταξης του ΕΣΥ. Η σύσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας κ. Κοσματόπουλου Αθανάσιου, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καστοριάς ήταν ο Κωσμήτωρ καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον κ. Παπαργύρη Αντώνη, υπεύθυνο Ποσοτικών και Ποιοτικών ερευνών της εταιρίας GPO ΑΕ, παρουσίασαν την έρευνα που εκπονήθηκε σε περίπου 7.000 νοικοκυριά στη Δυτική Μακεδονία στοχεύοντας στην ορθή αναδιάταξη των Υπηρεσιών Υγείας.

Ο κ. καθηγητής εφόσον ανέλυσε την μεθοδολογία της έρευνας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία των νοσοκομείων σε επιχειρησιακή βάση, με εκτεταμένη αυτονομία και ευθύνη. Αναπτύχθηκαν οι εναλλακτικές δομές νοσοκομειακής περίθαλψης, έγινε επισκόπηση σε διεθνούς εμπειρίες, όπως στη Δανία και προσπάθεια εφαρμογής της εμπειρίας αυτής στα ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την έρευνα προτείνεται για τα Νοσοκομεία Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας να αναπτυχθούν οι δραστηριότητες με τη συγκρότηση Μονάδας Διαγνωστικής Τεχνολογίας, Επειγόντων Περιστατικών και Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, και ταυτόχρονα να υπάρχει εξαρτημένη σχέση συνεργασίας και με εξωτερικό προσωπικό, ιδιώτες ιατρούς.

Αντίθετα, για τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, προτείνεται να λειτουργήσουν με ενιαία νομική και διοικητική προσωπικότητα ώστε σταδιακά να εξελιχθούν σε ένα ισχυρό νοσοκομείο ισάξιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχεται καθημερινά μεγάλη ροή ασθενών από τη Δυτική Μακεδονία.

Κατά τη λήξη της σύσκεψης αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις ιατρών της ευρύτερης περιφέρειας που παρακολούθησαν τη σύσκεψη, οι οποίες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γεώργιου Δακή θα κατατεθούν μαζί με την μελέτη και την δημοσκοπική έρευνα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη Δημόσια Υγεία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πριν τη σύσκεψη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Δακή, τον κ. καθηγητή όπου δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Ιούλιος, 2011, 9:15 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr