Σοβαρές οι εξελίξεις μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για τον Λυκούργο

Φοβάται ακόμη και εξεγέρσεις τοπικές, ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Πιστοί από διάφορα σημεία του νομού Καστοριάς καθημερινά καταφθάνουν στα γραφεία της μητρόπολης Καστοριάς ζητώντας άμεσα να τελειώσει αυτό το θέμα.

Την περασμένη Παρασκευή ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος του έστειλε επιστολή με την οποία του ζητούσε αρχικά αναρρωτικά άδεια.

Σε 24 ώρες, δηλ. την επόμενη μέρα, με νέα του επιστολή ο Αμβρόσιος δηλώνει στον Μητροπολίτη την πρόθεση του να παραιτηθεί.

Έχουν προηγηθεί οι ακυρώσεις μυστηρίων στο μοναστήρι.

Από όλα τα μυστήρια απέχει ο Λυκούργος μιας και του έχει επιβληθεί η σοβαρότατη ποινή της ακοινωνησίας.

Πολλοί πιστεύουν πως βασικός λόγος των τελευταίων αντιδράσεων είναι και αυτός, το ότι δηλ. δεν μπορεί να κάνει κηρύγματα αλλά και να συμμετέχει στα μυστήρια.

Μετά την επιστολή παραίτησης ο Μητροπολίτης Καστοριάς στον προσωρινά από το 1998 τοποθετημένο ηγούμενο, τόνισε πως δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του.

Πληροφορίες που έρχονται από το περιβάλλον του Μητροπολίτη τονίζουν πως ο κ. Σεραφείμ δεν θα αλλάξει ο ίδιος τον αρχιμανδρίτη και συνεπώς δεν θα κάνει δεκτή την αίτηση παραίτησης.

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούλιος, 2011, 3:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr