Ενδεικτική λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Περίπου 100.000 εργαζόμενοι θα βγουν εκτός λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διοικητικοί υπάλληλοι της βαριάς, της χημικής και της φαρμακευτικής βιομηχανίας, οικιακοί βοηθοί, πλανόδιοι πωλητές, εργαζόμενοι στον χώρο του μόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κομμωτές και ειδικότητες στον χώρο του τουρισμού και επισιτισμού.

 

Εκτός λίστας τίθενται και ειδικότητες που εξέλιπαν, όπως ραδιοτηλεγραφητές, τηλετυπιστές, χειριστές μηχανημάτων διάτρησης και επαλήθευσης στοιχείων επί καρτελών ή χαρτοταινιών, εργαζόμενοι στην επεξεργασία αμιάντου, στην ΕΘΥΛ ΕΛΛΑΣ, σε μηχανουργείο, αποθήκες, τμήμα κοπής υάλου και συνεργεία επισκευής και συντήρησης στο εργοστάσιο της Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, κ.ά.

Αντίθετα εντάσσονται στο καθεστώς το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, οι αγρεργάτες, οι αλλιεργάτες, επιστήμονες και τεχνικοί που απασχολούνται σε χώρους βαρειάς και ανθυγιεινής εργασίας, όπως οι εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία, σε βιολογικούς καθαρισμούς, τμήματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας ή έρευνας και ανάπτυξης, μηχανοδηγοί (μετρό) και εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Υπολογίζεται ότι τελικά εντός της λίστας θα παραμείνουν ή θα ενταχθούν περί τις 400.000 εργαζομένοι.

Η λίστα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου και η εφαρμογή της θα αφορά κατ’ αρχήν το 80% των επαγγελμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή, ενώ για τα υπόλοιπα επαγγέλματα η μελέτη θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

Από σήμερα και έως το τέλος Αυγούστου η λίστα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στον δικτυακό τόπο www.opengov.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιούλιος, 2011, 11:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr